לב חציל

שף ירון שנבל מקופינאס – ביסטרו ים תיכוני בצור משה מציע מתכון למנה אלגנטית ומרשימה שמעניקה טוויסט ים תיכוני לחציל הקלאסי

מעטרים בזילוף של טחינה גולמית ומפזרים בצל סגול קצוץ, פטרוזיליה וצ'ילי טרי ולסיום מטפטפים מעט חומץ בלסמי מצומצם
מעטרים בזילוף של טחינה גולמית ומפזרים בצל סגול קצוץ, פטרוזיליה וצ'ילי טרי ולסיום מטפטפים מעט חומץ בלסמי מצומצם

מצרכים למנה אחת

1 חציל  קלאסי בגודל בינוני  – מקולף בשלמותו כולל הקצוות

שמן זית

מלח ורוד או אטלנטי או הימלאיה

פלפל שחור גרוס

1 כף לבאנה איכותית (או 2 כפות טחינה לטבעונים)

מיץ מחצי לימון טרי

2 כפות טחינה גולמית

1-2 כפות בצל סגול קצוץ דק

2 כפיות פטרוזיליה קצוצה

צ'ילי טרי קצוץ דק – לפי מידת החריפות הרצויה

חומץ בלסמי מצומצם להגשה

אופן ההכנה

מתבלים את החציל לפי הטעם בשמן זית, מלח ופלפל.

מחממים תנור ל- 220 מעלות.

מניחים את החציל על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים 25-30 דקות עד שמזהיב ומתחיל להיחרך מעט.

הגשת המנה

בצלחת הגשה מורחים לבאנה איכותית.

מניחים מעליה את החציל האפוי בשלמותו.

חורצים את החציל באמצע ומטפטפים מעליו שמן זית ומיץ לימון סחוט.

מתבלים במלח ופלפל.

מעטרים בזילוף של טחינה גולמית ומפזרים בצל סגול קצוץ, פטרוזיליה וצ'ילי טרי.

לסיום מטפטפים מעט חומץ בלסמי מצומצם.

מוצע להגיש לצד פוקצ'ה או כל לחם אחר שאוהבים.

למתכונים נוספים מהמטבח האיטלקי-ים תיכוני

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה