לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

 

8-6 מנות (תבנית 30 X 22 או תואם)

חומרים
חבילת עלי לזניה "פרפקטו אסם" (500 גר')
כ- 800 גרם רוטב עגבניות מוכן לפסטה ("פרפקטו אסם")
300 גרם גבינת מוצרלה גד מגוררת

לתערובת החצילים
1 ק"ג קוביות חצילים (על קליפתם) מוצקים וקלים (2X2 ס"מ), מנוקזים במסננת עם מלח לחצי שעה, שטופים ומיובשים היטב
1 כף עלי טימין טריים (או כפית טימין מיובש)
חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים גס
פלפל שחור גרוס טרי ומלח לפי הטעם
2 כפות שמן זית

לתערובת הגבינה
2 מכלי קוטג' (500 גרם)
1 יוגורט
חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים גס
מלח ופלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה
מפרישים מחצית מכמות גבינת המוצרלה (150 גר') להקרמה בסיום.

להכנת תערובת החצילים
1. מערבבים את קוביות החציל המיובשות עם שמן הזית, שוטחים בתבנית וצולים מתחת לגריל תנור בחום גבוה. (כ- 10 ס"מ מרשת הגריל). הופכים מזומנות עד שהחצילים צלויים היטב (כ- 15 דקות).

2. מערבבים עם הטימין, הבזיליקום, פלפל שחור גרוס ומלח.

להכנת תערובת הגבינה
1. בקערה מערבבים את הקוטג' עם היוגורט ,פלפל שחור גרוס, המלח והבזיליקום.

2. שומרים בצד כוס מהתערובת, לשכבת ההקרמה.

הרכבת הלזניה
1. משמנים תבנית ב- 2 כפות שמן זית ו- 5-4 כפות רוטב עגבניות. ושוטחים על זה שכבת עלי לזניה.

2. מורחים בנדיבות רוטב עגבניות על העלים. מפזרים מעליו מחצית מכמות תערובת החצילים ומחצית מהמוצרלה המגוררת (כ- 75 גרם).

3. שוטחים שכבת עלים נוספת ומעליה מחצית מכמות תערובת הגבינה.

4. מוסיפים שכבת עלים ,מורחים מעליה רוטב עגבניות, מפזרים את שארית תערובת החצילים ושארית המוצרלה המגוררת (כ- 75 גר').

5. שוטחים שכבת עלים נוספת ומעליה את שארית תערובת הגבינה.

שכבת ההקרמה
1. מוסיפים שכבת עלים ומעליה את שארית רוטב העגבניות ואת כוס תערובת הגבינה שהושארה בצד. מפזרים מעל את 150 גרם גבינת המוצרלה שהופרשה להקרמה.

2. אופים במרכז תנור חם (180 מעלות) כ- 40 דק', עד שהמאפה מזהיב ומבעבע.

3. משאירים 10 דקות על רשת צינון, פורסים ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה