לזניית שוקולד

חשבתם שלזניה יכולה להיות רק מלוחה? מתכון של מאיה דרין ללזניית שוקולד מושחתת עבור ברילה - מותג הפסטה הנמכר ביותר באיטליה

לפני ההגשה מפזרים שכבה נדיבה של אגוזים מסוכרים ומגישים
לפני ההגשה מפזרים שכבה נדיבה של אגוזים מסוכרים ומגישים. צילום רונן מנגן

חומרים

1 חבילת דפי לזניה כמו של ברילה

200 גרם שוקולד

250 גרם חמאה

3 ביצים מופרדות

½ כוס סוכר

250 גרם (1 גביע) גבינה לבנה 9%

2 כוסות חלב

4 כפות סוכר

תבנית מלבנית 30 על 20 ס"מ

לציפוי

200 גרם שוקולד מריר

1/2 כוס שמנת מתוקה

חופן אגוזים מקורמלים וקצוצים (קשיו מסוכר או שקדים מסוכרים)

אופן ההכנה

ממיסים חמאה ושוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.

מצננים מעט.

מוסיפים חלמונים אחד אחד וטורפים היטב.

מוסיפים גבינה ומערבבים לקרם חלק.

מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומבריק.

מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד.

מביאים לרתיחה חלב וסוכר.

מוסיפים כוס מים ומבשלים את דפי הלזניה במשך כ-5 דקות (בעדינות, תוך הפרדה בין הדפים).

מסננים ומתחילים מיד בבניית הלזניה.

בתבנית מלבנית מסדרים שכבת דפי פסטה.

יוצקים 1/3 מכמות הקרם, ומסדרים מעל שכבת לזניה נוספת.

יוצקים 1/3 נוסף מהקרם, וכך הלאה ליצירת שלוש שכבות.

מכינים את הציפוי

מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה.

מוסיפים שברי שוקולד ומשהים כ- 2 דקות.

מערבבים לקרם חלק ומבריק, ויוצקים מעל הלזניה.

מקררים היטב.

חותכים למלבנים או ריבועים.

לפני ההגשה מפזרים שכבה נדיבה של אגוזים מסוכרים ומגישים.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה