fbpx

לחם דגנים

חומרים850 גרם קמח שטיבל 2.100 גרם קמח מלא100 גרם קמח שיפון100 גרם סוכר חום20 גרם שמן סויה650 גרם מים פושרים30 גרם שמרים טריים20 גרם מלח50 גרם גרעיני חמניות קלופים50 גרם שיבולת שועל50 גרם דוחן50 גרם שומשוםאופן ההכנה1. בקערת המיקסר יש לשים את כל הקמחים, הסוכר החום, שמן הסויה והמים, ולערבל למשך 3 דקות באופן איטי.2. יש להוסיף את השמרים לתערובת ולערבל למשך דקה, לאחר-מכן יש להוסיף את המלח ולערבל במשך 6-5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת חלקה.3. יש להוסיף את הזרעונים (גרעיני חמניות, שיבולת שועל,דוחן ושומשום) ולערבל במהירות איטית, עד לקבלת תערובת אחידה.4. יש להתפיח את התערובת בטמפרטורת החדר למשך שעתיים, כעבור שעה יש להוציא את הגז מן הבצק באמצעות תפיחות קלות.5. מן הבצק ניתן להכין לחמים גדולים, בינוניים או לחמניות.6. ללחמים יש לחתוך את הבצק ל- 4 חלקים שווים ולעגל את הלחם , לאחר –מכן יש לשים את הלחמים במגש במרווח המאפשר מקום לתפיחה של כל אחד מהלחמים.7. כחצי שעה לפני האפייה (לאחר שעה וחצי של התפחת הלחמים) יש לחמם את התנור לטמפרטורה של 220 מעלות.8. לפני האפייה יש לחרוץ חריץ לאורך הלחם.9. ניתן לפזר תערובת של דגנים מעל הלחם אך יש להרטיב את הבצק לפני הוספת הדגנים.10. לפני שמכניסים לתנור יש להתיז מעט מים בתוך התנור באמצעות שפריצר , לסגור את דלת התנור ולהמתין מספר שניות.11. יש להכניס את הלחמים לתנור ושוב להתיז מעט מים על הלחמים, יש לסגור את דלת התנור ולהוריד את הטמפרטורה ל- 170 מעלות.יש לאפות את הלחמים למשך 35-30 דקות.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים
850 גרם קמח שטיבל 2.
100 גרם קמח מלא
100 גרם קמח שיפון
100 גרם סוכר חום
20 גרם שמן סויה
650 גרם מים פושרים
30 גרם שמרים טריים
20 גרם מלח
50 גרם גרעיני חמניות קלופים
50 גרם שיבולת שועל
50 גרם דוחן
50 גרם שומשום

אופן ההכנה
1. בקערת המיקסר יש לשים את כל הקמחים, הסוכר החום, שמן הסויה והמים, ולערבל למשך 3 דקות באופן איטי.
2. יש להוסיף את השמרים לתערובת ולערבל למשך דקה, לאחר-מכן יש להוסיף את המלח ולערבל במשך 6-5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת חלקה.
3. יש להוסיף את הזרעונים (גרעיני חמניות, שיבולת שועל,דוחן ושומשום) ולערבל במהירות איטית, עד לקבלת תערובת אחידה.
4. יש להתפיח את התערובת בטמפרטורת החדר למשך שעתיים, כעבור שעה יש להוציא את הגז מן הבצק באמצעות תפיחות קלות.
5. מן הבצק ניתן להכין לחמים גדולים, בינוניים או לחמניות.
6. ללחמים יש לחתוך את הבצק ל- 4 חלקים שווים ולעגל את הלחם , לאחר –מכן יש לשים את הלחמים במגש במרווח המאפשר מקום לתפיחה של כל אחד מהלחמים.
7. כחצי שעה לפני האפייה (לאחר שעה וחצי של התפחת הלחמים) יש לחמם את התנור לטמפרטורה של 220 מעלות.
8. לפני האפייה יש לחרוץ חריץ לאורך הלחם.
9. ניתן לפזר תערובת של דגנים מעל הלחם אך יש להרטיב את הבצק לפני הוספת הדגנים.
10. לפני שמכניסים לתנור יש להתיז מעט מים בתוך התנור באמצעות שפריצר , לסגור את דלת התנור ולהמתין מספר שניות.
11. יש להכניס את הלחמים לתנור ושוב להתיז מעט מים על הלחמים, יש לסגור את דלת התנור ולהוריד את הטמפרטורה ל- 170 מעלות.
יש לאפות את הלחמים למשך 35-30 דקות.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר