fbpx

מאכלי קוקטייל: קישוני ירקות העונה

חומרים לבצק: 100 גרם קמח60 גרם חמאה (חתוכה לקוביות קטנות)5 גרם מלחקורט סוכר50 מ"ל שמנת מתוקהחומרים למילוי:פלפל אדוםפלפל ירוקבצל חתוך לקוביות100 גרם דלעת100 גרם קישואים100 גרם ברוקולי או כרובית80 מ"ל חלב150 מ"ל שמנת מתוקה4 ביצים4 חלמונים4 כפות קמח100 גרם גבינה צהובה (קשקבל או צ´אדר)מלחפלפל לבןאופן הכנת הבצק:מערבבים במיקסר במהירות בינונית את הקמח, המלח, הסוכר והחמאה.מוסיפים בהדרגה שמנת מתוקה, עד קבלת בצק הומוגני. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ.הכנת המיני-קיש:חותכים את הירקות לקוביות בגודל ½ ס"מ (יש להקפיד על גודל אחיד).מאדים בשמן (אפשר שמן זית) את הירקות במשך 6-5 דקות – עד קבלת גוון זהוב: נתחיל עם הירקות הקשים יותר ולקראת סוף האידוי נוסיף את הירקות הרכים (שמכילים יותר נוזלים).מעבירים את הירקות למסננת ומקררים.מערבבים את החלב, השמנת המתוקה, הביצים, החלמונים, הקמח, הגבינה הצהובה, ומוסיפים מעט מלח ופלפל לבן (לפי הטעם).מוסיפים את הירקות המאודים, מערבבים ויוצקים את בלילה על הבצק פריך שהוכן מראש.אופים בתנור בחום של 170 מעלות במשך 30 דקות: ב-15 הדקות הראשונות נשתמש בשלושת גופי החימום (אחד עליון ושניים תחתונים), נוציא ל- 3-2 דקות, נשנה לחמישה גופי חימום (שלושה עליונים ושניים תחתונים) ונמשיך לאפות במשך 15 דקות נוספות.רשת SHEMO הקונדיטוריה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים לבצק:
100 גרם קמח
60 גרם חמאה (חתוכה לקוביות קטנות)
5 גרם מלח
קורט סוכר
50 מ"ל שמנת מתוקה

חומרים למילוי:
פלפל אדום
פלפל ירוק
בצל חתוך לקוביות
100 גרם דלעת
100 גרם קישואים
100 גרם ברוקולי או כרובית
80 מ"ל חלב
150 מ"ל שמנת מתוקה
4 ביצים
4 חלמונים
4 כפות קמח
100 גרם גבינה צהובה (קשקבל או צ´אדר)
מלח
פלפל לבן

אופן הכנת הבצק:
מערבבים במיקסר במהירות בינונית את הקמח, המלח, הסוכר והחמאה.
מוסיפים בהדרגה שמנת מתוקה, עד קבלת בצק הומוגני.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ.

הכנת המיני-קיש:
חותכים את הירקות לקוביות בגודל ½ ס"מ (יש להקפיד על גודל אחיד).
מאדים בשמן (אפשר שמן זית) את הירקות במשך 6-5 דקות – עד קבלת גוון זהוב: נתחיל עם הירקות הקשים יותר ולקראת סוף האידוי נוסיף את הירקות הרכים (שמכילים יותר נוזלים).
מעבירים את הירקות למסננת ומקררים.
מערבבים את החלב, השמנת המתוקה, הביצים, החלמונים, הקמח, הגבינה הצהובה, ומוסיפים מעט מלח ופלפל לבן (לפי הטעם).
מוסיפים את הירקות המאודים, מערבבים ויוצקים את בלילה על הבצק פריך שהוכן מראש.
אופים בתנור בחום של 170 מעלות במשך 30 דקות: ב-15 הדקות הראשונות נשתמש בשלושת גופי החימום (אחד עליון ושניים תחתונים), נוציא ל- 3-2 דקות, נשנה לחמישה גופי חימום (שלושה עליונים ושניים תחתונים) ונמשיך לאפות במשך 15 דקות נוספות.

רשת SHEMO הקונדיטוריה

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר