מאפינס לימון

כשגשם בחוץ ובבית חם, אין דבר נעים יותר מאשר לשבת עם כוס קפה או תה חם ולהמתיק את החורף בקינוח מתוק ועשיר. מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון למאפה אוורירי של מאפינס לימון

הוסיפו את התערובת היבשה בהדרגה עד קבלת בצק בעל מרקם אחיד. הקציפו על מהירות גבוהה למשך 2 דקות נוספות לקבלת בצק אוורירי

רכיבים עבור 12 יחידות

2 ביצים גדולות

3/4 כוס סוכר

60 מ"ל חלב

190 מ"ל שמן (שמן חמניות או שמן זית מעודן)

210 גר' קמח

7 גר' אבקת אפייה

קליפת לימון או תפוז

מעט מלח

½ כפית אבקת קינמון (אופציה)

אופן ההכנה

תחילה ערבבו יחד את החומרים היבשים:

נפו את הקמח יחד עם אבקת האפייה והוסיפו מלח, אבקת קינמון וקליפת לימון.

הניחו בצד להמשך.

לקערה נוספת שברו ביצים.

הקציפו עם מטרפה או מיקסר.

הוסיפו את הסוכר בהדרגה עד שהתערובת תכפיל את גודלה.

כוונו את המיקסר על מהירות הקצפה נמוכה.

הוסיפו חלב ושמן, והקציפו למשך מספר דקות נוספות.

כשמתקבלת תערובת אחידה: הוסיפו את התערובת היבשה בהדרגה עד קבלת בצק בעל מרקם אחיד.

הקציפו על מהירות גבוהה למשך 2 דקות נוספות לקבלת בצק אוורירי.

כסו את התערובת במטלית בד, מכסה או ניילון נצמד.

הניחו במקרר למינימום שעה (עדיף ללילה שלם) על מנת לתת לאבקת האפייה להתחיל בתהליך ההתפחה.

לאחר שזמן ההמתנה חלף, חממו מראש תנור ל- 250 מעלות.

הוציאו את הבצק מהמקרר וערבבו שוב בעזרת כף עץ.

הכינו תבניות נייר בצורת מאפין בתוך תבנית סיליקון.

מלאו בערך כ-2/3 בכל תבנית.

תוכלו להשתמש בשקית זילוף או בכף.

כוונו את טמפרטורת התנור ל- 210 מעלות.

אפו את המאפינס במשך כ-15 דקות.

דקרו את המאפינס במרכז באמצעות קיסם וראו שהקיסם יוצא נקי – על מנת לוודא שהם מוכנים.

חשוב: במשך זמן האפייה אין לפתוח את התנור מאחר והמאפינס עלולים לשקוע.

הוציאו את המאפינס מהתנור והניחו אותם לצינון.

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה