חומרים ל-5 מנות
3 בצלים גדולים חצויים ופרוסים
5 כפות שמן
1 קופסה עדשים ירוקות כמו של מאסטר שף
2 כוסות אורז בסמטי
3 כוסות מים רותחים
1 כף שטוחה מלח
½ כפית כמון
½ כפית קינמון
⅛ כפית פלפל אנגלי
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל במחבת רחבת קוטר עם 5 כפות שמן על להבה בינונית תוך בחישה מדי פעם עד הזהבה.
מצננים.
מוסיפים לסיר קטן (2 ליטר) את העדשים ואת האורז, 1/3 מכמות הבצל המטוגן בתוספת כף משמן הטיגון שלו, מלח, קינמון ופלפל אנגלי.
יוצקים כמות מים רותחים.
מביאים לרתיחה על להבה בינונית תוך בחישה עדינה.
מכסים ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה.
מסירים מהכיריים.
נותנים למג'דרה לעמוד קצת בסיר מכוסה ומצננים.
הגשה
מוסיפים את יתרת הבצל המטוגן יחד עם כל שמן הטיגון שלו תוך ערבוב קל בתנועות גדולות.