מקלובה צמחונית מרשימה עם כרובית שלמה

רותם ליברזון מציעה עבור סוגת מתכון בו הכרובית השלמה מחליפה את הבשר בו משתמשים בדרך כלל עבור המקלובה. התוצאה היא מנה עשירה ומרשימה שגם אוהבי בשר ייהנו ממנה

מניחים על הסיר מגש גדול הפוך והופכים בבת אחת. מרימים לאט את הסיר כך שהמקלובה תצא ממנו בשלמותה. צילום אמיר מנחם

חומרים

1 קילו אורז פרסי קלאסי כמו של סוגת
1 כף גדושה מלח

1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

1 כוס כוסברה קצוצה דק

1 כוס בצל ירוק קצוץ דק

4 שיני שום פרוסות
1 כפית כורכום
1 כרובית שלמה בינונית או קטנה
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס

צילום אמיר מנחם

אופן ההכנה

מרתיחים שפע מים עם כף גדושה מלח בסיר גדול.

מבשלים בהם את האורז במשך 7 דקות, חצי בישול.

מסננים היטב ומעבירים לקערה.

מוסיפים לאורז את עשבי התיבול והשום ומערבבים.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מרתיחים מים מומלחים בסיר גדול.

מבשלים את הכרובית בשלמותה במשך 10 דקות, לריכוך קל. מחלצים את הכרובית ומסננים משאריות נוזלים.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מזלפים על הכרובית שמן זית, מלח ופלפל.

אופים כ-5 דקות עד להשחמה.

יוצקים שמן זית לסיר גבוה כך שיגיע לגובה של 1 ס"מ.

מוסיפים כורכום ומערבבים.

משטחים בתחתית הסיר 1/4 מכמות האורז.

מניחים עליו את הכרובית האפויה כשהחלק התחתון שלה פונה כלפי מעלה.

ממלאים בשאר האורז ומשטחים.

מכסים במגבת ועליה מכסה.

מבשלים את המקלובה מעל להבה גבוהה במשך 7 דקות. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל 40 דקות נוספות.

להגשה

מניחים על הסיר מגש גדול הפוך והופכים בבת אחת.

מרימים לאט את הסיר כך שהמקלובה תצא ממנו בשלמותה.

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה