מקלובה צמחונית  

מעל הירקות מוסיפים אורז עד קצה התבנית ומהדקים קלות
מתכון של רשת קפה ביגה למנה צמחונית מבוססת על אורז, תבשיל ירקות ותפוחי אדמה

מרכיבים לאורז

1 בצל לבן קצוץ גס

1/4 כוס שמן קנולה

כפית שטוחה מלח

כפית שטוחה בהרט

קורט  כורכום

קורט  סומק

קורט קינמון

1/2 ק"ג אורז בסמטי (כ- 2.5 כוסות)

2 כפות שקדים קלויים

800 מ"ל מים (כ- 4 כוסות)

אופן ההכנה

צורבים את הבצל עם השמן.

מוסיפים את האורז והתבלינים, ומחממים את האורז תוך כדי ערבוב עד תערובת אחידה ורותחת.

מוסיפים את הנוזלים והשקדים ומביאים לרתיחה.

מכסים ומבשלים על אש נמוכה 18 דקות + 5 דקות ללא בישול.

פותחים את הכיסוי ובעזרת מזלג מפרידים את האורז.

מרכיבים להכנת רטטוי

מחממים מראש תנור ל-250 מעלות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ קוביות

2 זוקיני חתוכים לקוביות של 1.5 ס"מ

1 בצל סגול בינוני חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ

1 חציל מקולף חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ

1/4 כוס גרם שמן זית

כפית מלח גס

קורט פלפל שחור גרוס

כף טימין קצוץ

מרכיבים לתפוחי אדמה

2 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים דק

אופן הכנת הרטטוי

מערבבים את כל המוצרים בקערה.

מניחים  על מגש אפייה, ואופים במשך 15 דקות בתנור .

אופן הכנת צ'יפס תפוחי אדמה

במחבת מטוגנים את רצועות תפוחי האדמה עד להזהבה.

הרכבת המנה

עוטפים קערת 26 ס"מ עם תחתית שטוחה בניילון נצמד.

על התחתית מניחים  את תפוחי האדמה המטוגנים בצורת שבלול מהמרכז.

מעל תפוחי האדמה שמים אורז עד שליש מגובה התבנית.

מעל מניחים את הירקות הצרובים ומשטחים לגובה אחיד.

מעל הירקות מוסיפים אורז עד קצה התבנית ומהדקים קלות.

מכסים עם צלחת שטוחה או מגש שטוח והופכים.

מסירים את התבנית והניילון הנצמד בעדינות.

המלצת הגשה

יוגורט מתובל בסומק, שום ומיץ לימון, ולקשט במעט עלים רעננים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר