מצרכים ל-4 מנות
500 גר' תבשיל בשר בקר (ראו הנחיות)
15 גר' קמח
30-45 מ"ל שמן זית כתית
10 בצלי שאלוט קלופים ושלמים
2 גזרים קלופים וחתוכים
200 מ"ל יין פורט מתוק ומחוזק
200 מ"ל מים או ציר בקר
1-2 קורנית טרייה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
פזרו את הקמח על הבשר, נערו על מנת שלא יישארו עודפי קמח על הבשר.
חממו את השמן בתבנית אפייה מקרמיקה.
השחימו את הבשר בטמפרטורות גבוהות.
עשו חריצים עם כף והניחו בצד.
החלישו את החום והוסיפו את בצלי השאלוט והגזרים.
בשלו במשך כ-2 או 3 דקות לפני שתחזירו את בשר הבקר לתבנית.
הוסיפו את היין ובשלו ללא כיסוי בחום גבוה למשך מספר דקות עד שהאלכוהול יתאדה.
הוסיפו מים או ציר בקר, את הקורנית, המלח והפלפל השחור.
כסו את התבנית ובשלו על אש קטנה למשל כמה שעות בחום נמוך או עד שהבשר יתרכך.
תוכלו לתת לתבשיל לנוח למשך כמה שעות או אפילו עד למחרת.
הגשה
הגישו עם פירה תפוחי אדמה כדי ליצור ארוחה מלאה.
מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של Teka