נזיד בקר בירקות ויין פורט

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון מנה בשרית טעימה. השילוב של הבשר העסיסי עם הבצל, הגזר, היין והתבלינים הטריים מאפשר לכל המשפחה לשבת מסביב לשולחן וליהנות מארוחה משובחת

כסו את התבנית ובשלו על אש קטנה למשל כמה שעות בחום נמוך או עד שהבשר יתרכך
כסו את התבנית ובשלו על אש קטנה למשל כמה שעות בחום נמוך או עד שהבשר יתרכך

מצרכים ל-4 מנות

500 גר' תבשיל בשר בקר (ראו הנחיות)

15 גר' קמח

30-45 מ"ל שמן זית כתית

10 בצלי שאלוט קלופים ושלמים

2 גזרים קלופים וחתוכים

200 מ"ל יין פורט מתוק ומחוזק

200 מ"ל מים או ציר בקר

1-2 קורנית טרייה

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה

פזרו את הקמח על הבשר, נערו על מנת שלא יישארו עודפי קמח על הבשר.

חממו את השמן בתבנית אפייה מקרמיקה.

השחימו את הבשר בטמפרטורות גבוהות.

עשו חריצים עם כף והניחו בצד.

החלישו את החום והוסיפו את בצלי השאלוט והגזרים.

בשלו במשך כ-2 או 3 דקות לפני שתחזירו את בשר הבקר לתבנית.

הוסיפו את היין ובשלו ללא כיסוי בחום גבוה למשך מספר דקות עד שהאלכוהול יתאדה.

הוסיפו מים או ציר בקר, את הקורנית, המלח והפלפל השחור.

כסו את התבנית ובשלו על אש קטנה למשל כמה שעות בחום נמוך או עד שהבשר יתרכך.

תוכלו לתת לתבשיל לנוח למשך כמה שעות או אפילו עד למחרת.

הגשה

הגישו עם פירה תפוחי אדמה כדי ליצור ארוחה מלאה.

מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של Teka

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה