נזיר בקר עשיר ביין פורט

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון מתאים לארוחת שבת עם המשפחה או חברים כשהשילוב של הבשר העסיסי עם הבצל, הגזר, התבלינים הטריים ויין פורט יוצר ארוחה משובחת

כסו את תבנית האפייה ובשלו על אש קטנה למשך מספר שעות בחום נמוך או עד שהבשר יתרכך
כסו את תבנית האפייה ובשלו על אש קטנה למשך מספר שעות בחום נמוך או עד שהבשר יתרכך

מצרכים ל-4 מנות

(הערה: אפשר להכפיל את כמות הבשר ושאר החומרים בהתאמה)

500 גר' בשר בקר איכותי לבישול ארוך

15 גר' קמח

30-45 מ"ל שמן זית כתית

10 בצלי שאלוט קלופים ושלמים

2 גזרים קלופים וחתוכים

200 מ"ל יין פורט מתוק ומחוזק

200 מ"ל מים או ציר בקר

1-2 קורנית טרייה

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה

פזרו את הקמח על הבשר ונערו על מנת שלא יישארו עודפי קמח על הבשר.

חממו את השמן בתבנית אפייה מקרמיקה.

השחימו את הבשר בחימום בטמפרטורות גבוהות.

עשו חריצים באמצעות כף והניחו בצד.

החלישו את החום והוסיפו את בצלי השאלוט והגזרים.

בשלו במשך כ-2 או 3 דקות לפני שתחזירו את בשר הבקר לתבנית.

הוסיפו את היין ובשלו ללא כיסוי בחום גבוה למשך מספר דקות עד שהאלכוהול יתאדה.

הוסיפו מים או ציר בקר, את הקורנית, המלח והפלפל השחור.

כסו את תבנית האפייה ובשלו על אש קטנה למשך מספר שעות בחום נמוך או עד שהבשר יתרכך.

תוכלו לתת לתבשיל לנוח למשך כמה שעות או אפילו עד למחרת.

מוצע להגיש עם פירה.

מתכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה