ניוקי א-לה רומנה

חומרים:3 כוסות חלב3/4 כוס סולת1 כפית מלח1/3 כוס חמאה מותכת1 כוס גבינת פרמזן מגוררת2 חלמוניםאופן ההכנה:שמים בסיר את החלב, הסולת וכפית מלח.מביאים לרתיחה על אש בינונית. בוחשים בכף עץ על האש במשך 8-5 דקות עד שהעיסה מתקשה. מורידים מהאש ומוסיפים פנימה 2 כפות חמאה וחצי מגבינת הפרמזן. טורפים פנימה את שני החלמונים. מניחים בתבנית נייר אפיה או נייר אלומיניום ושופכים עליו שכבה של התערובת בעובי של כ-1 ס"מ. מניחים בצד ללא כיסוי כדי שיתקרר. מחממים תנור לטמפרטורה של כ-220 מעלות. בעזרת חותך עוגיות עגול בקוטר של 5 ס"מ, קורצים עיגולים מתערובת הסולת שהתקררה. משמנים תבנית אפיה בכמות גדולה של חמאה ומסדרים את העיגולים כאשר כל אחד חופף מעט את העיגול שמתחתיו. מורחים את הניוקי בחמאה מותכת, מפזרים מעל את שארית הפרמזן ואופים בתנור עד שהניוקי מתחילים להשחים מעט (כ-15 דקות). לפני ההגשה, כשעדיין חם מאוד מפזרים מעל את שאר הפרמזן.www.giacommo.net

חומרים:
3 כוסות חלב
3/4 כוס סולת
1 כפית מלח
1/3 כוס חמאה מותכת
1 כוס גבינת פרמזן מגוררת
2 חלמונים

אופן ההכנה:
שמים בסיר את החלב, הסולת וכפית מלח.
מביאים לרתיחה על אש בינונית.
בוחשים בכף עץ על האש במשך 8-5 דקות עד שהעיסה מתקשה.
מורידים מהאש ומוסיפים פנימה 2 כפות חמאה וחצי מגבינת הפרמזן.
טורפים פנימה את שני החלמונים.
מניחים בתבנית נייר אפיה או נייר אלומיניום ושופכים עליו שכבה של התערובת בעובי של כ-1 ס"מ.
מניחים בצד ללא כיסוי כדי שיתקרר.
מחממים תנור לטמפרטורה של כ-220 מעלות.
בעזרת חותך עוגיות עגול בקוטר של 5 ס"מ, קורצים עיגולים מתערובת הסולת שהתקררה.
משמנים תבנית אפיה בכמות גדולה של חמאה ומסדרים את העיגולים כאשר כל אחד חופף מעט את העיגול שמתחתיו.
מורחים את הניוקי בחמאה מותכת, מפזרים מעל את שארית הפרמזן ואופים בתנור עד שהניוקי מתחילים להשחים מעט (כ-15 דקות).
לפני ההגשה, כשעדיין חם מאוד מפזרים מעל את שאר הפרמזן.

www.giacommo.net

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר