ניוקי ברוטב כמהין , ערמונים ושמן זית

כמויות ל-4 סועדיםחומרים1 חבילה ניוקי של "לה מוליזנה"שמן זית כתית מעולה מזן עדין200 גרם ערמונים קלופים קצוצים גס*25 גרם מחית כמהין (כף גדושה)מלח ים גס פלפל שחור גרוס טרימעט נענע קצוצה לקישוט (או מרווה)הוראות הכנהמבשלים את הניוקי 2 דקות בדיוק ב-5 ליטר מים רותחים מוציאים מייד כשהם צפים ומסננים (חשוב להקפיד!)מחממים במחבת עמוקה שמן זיתמקפיצים קלות את הערמונים הקצוצים ומנמיכים את הלהבהמוסיפים את הניוקי המבושלים ואת מחית הכמהין ומערבבים בעדינות כחצי דקהמסירים מהאש וממתינים דקה או שתיים לספיגת טעמיםמתבלים עם מלח ים גס ופלפל גרוס לפי הטעםהגשהלהגיש בצלחת עמוקה ולקשט במעט נענע (או מרווה) קצוצה דק* ניתן להשתמש בפירה (רסק) ערמונים במקום הערמונים הקלופים. מוסיפים אותו לניוקי בשמן הזית עם ביחד עם מחית הכמהין (ללא שימוש בערמונים הקלופים)

כמויות ל-4 סועדים

חומרים
1 חבילה ניוקי של "לה מוליזנה"
שמן זית כתית מעולה מזן עדין
200 גרם ערמונים קלופים קצוצים גס*
25 גרם מחית כמהין (כף גדושה)
מלח ים גס
פלפל שחור גרוס טרי
מעט נענע קצוצה לקישוט (או מרווה)

הוראות הכנה
מבשלים את הניוקי 2 דקות בדיוק ב-5 ליטר מים רותחים

מוציאים מייד כשהם צפים ומסננים (חשוב להקפיד!)

מחממים במחבת עמוקה שמן זית

מקפיצים קלות את הערמונים הקצוצים ומנמיכים את הלהבה

מוסיפים את הניוקי המבושלים ואת מחית הכמהין ומערבבים בעדינות כחצי דקה

מסירים מהאש וממתינים דקה או שתיים לספיגת טעמים

מתבלים עם מלח ים גס ופלפל גרוס לפי הטעם

הגשה
להגיש בצלחת עמוקה ולקשט במעט נענע (או מרווה) קצוצה דק

* ניתן להשתמש בפירה (רסק) ערמונים במקום הערמונים הקלופים. מוסיפים אותו לניוקי בשמן הזית עם ביחד עם מחית הכמהין (ללא שימוש בערמונים הקלופים)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר