כמויות ל-4 סועדים
חומרים
1 חבילה ניוקי של "לה מוליזנה"
שמן זית כתית מעולה מזן עדין
200 גרם ערמונים קלופים קצוצים גס*
25 גרם מחית כמהין (כף גדושה)
מלח ים גס
פלפל שחור גרוס טרי
מעט נענע קצוצה לקישוט (או מרווה)
הוראות הכנה
מבשלים את הניוקי 2 דקות בדיוק ב-5 ליטר מים רותחים
מוציאים מייד כשהם צפים ומסננים (חשוב להקפיד!)
מחממים במחבת עמוקה שמן זית
מקפיצים קלות את הערמונים הקצוצים ומנמיכים את הלהבה
מוסיפים את הניוקי המבושלים ואת מחית הכמהין ומערבבים בעדינות כחצי דקה
מסירים מהאש וממתינים דקה או שתיים לספיגת טעמים
מתבלים עם מלח ים גס ופלפל גרוס לפי הטעם
הגשה
להגיש בצלחת עמוקה ולקשט במעט נענע (או מרווה) קצוצה דק
* ניתן להשתמש בפירה (רסק) ערמונים במקום הערמונים הקלופים. מוסיפים אותו לניוקי בשמן הזית עם ביחד עם מחית הכמהין (ללא שימוש בערמונים הקלופים)