ניוקי ברוטב ערמונים

להביא לרתיחה עד לקבלת רוטב סמיך. להוסיף את הניוקי. לפזר מעט פרמז'ן מעל ולהגיש. צילום דניאל לילה
מתכון של רשת בתי הקפה ביגה שירשים את האורחים

רכיבים

1 ק"ג תפו"א אדום אפוי בתנור על מלח גס

160 גר' גבינת ריקוטה

50 גר' חמאה צהובה בטמפרטורת החדר

35 גר' פרמז'ן מגורד

15 גר' מלח דק

2 חלמונים

1 ביצה

250 גר' קמח לבן

אופן הכנת הבצק

לאפות את תפו"א על מלח גס בתנור בחום של 180 מעלות, עד לריכוך – כ- 45 דקות.

לקלוף כשתפוחי האדמה עדיין חמים ולמעוך עם מועך תפו"א למחית.

להוסיף למחית את החלמונים והביצה, המלח והגבינות, ולערבב קלות.

להוסיף את החמאה והקמח ולערבב היטב עם לקקן.

אופן הכנת הניוקי

לחלק את הבצק שנוצר ל- 4 נקניקים דקים.

לחלק כל נקניק לקוביות של 2 ס"מ על 2 ס"מ.

לחלוט את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים.

הכנת הרוטב

להמיס במחבת 60 גר' חמאה  עד הזהבה.

להוסיף 50 גר' אפונת גינה.

חופן מיקס פטריות (שימג'י, חורש, יער ופורטובלו) חתוך גס.

5 ערמונים קצוצים.

1 שן שום פרוסה.

1 כפית מחית כמהין או שמן כמהין (להשיג במעדניות מובחרות).

100 מ"ל  ציר ירקות.

השלמת המנה

להביא לרתיחה עד לקבלת רוטב סמיך.

להוסיף את הניוקי.

לפזר מעט פרמז'ן מעל ולהגיש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר