מרכיבים לניוקי
1 ק"ג פירה עם חמאה מתפוחי אדמה שבושלו בחלב
600 גרם קמח לבן
400 גרם קמח מלא
2 ביצים
חצי ק"ג מחית מערמונים קלויים
כף סוכר
כפית מלח
אופן הכנת הניוקי
מערבבים את כל החומרים יחדיו. אם הבלילה דביקה מדי, מוסיפים מעט קמח.
על משטח מקומח, מגוללים מהתערובת רולדות ארוכות ודקות בקוטר של כ-ס"מ.
חותכים את הרולדות למקטעים באורך של כשני ס"מ, ומעבירים לסיר מים רותח.
ברגע שהניוקי צפים על פני המים הם מוכנים.
פילה דג ים
50 גר' שקדים לבנים קלופים
50 גר' חמאה
מלח פלפל
לימון
5 ערמונים קלויים קלופים ופרוסים
שמן זית
אופן הכנת המנה
מקפיצים את הניוקי במחבת עם חמאה, שקדים ופרוסות הערמונים למשך כ-3 דקות. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
במקביל, צולים את פילה הדג על מחבת עם שמן זית או בתנור בחום גבוה גם כשלוש דקות.
מעבירים את הניוקי לצלחת הגשה, מניחים לצד הניוקי את הפילה הצלוי וחצי לימון לתיבול.