סופריטו חגיגי עם תפוחי אדמה, בשר ובטטות

 

חומרים ל-6 מנות
600 גרם כתף או שריר או צלעות או צוואר בקוביות 2.5 – 3 ס"מ
2 בצלים גדולים פרוסים
2 שיני שום קצוצות
מעט שמן לטיגון הבצל והשום
4 תפוחי אדמה גדולים קלופים ופרוסים גס
2 בטטות בינוניות קלופות ופרוסות גס
שתים וחצי כוסות מרק עוף
מלח
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית בהרט
שמן לטיגון עמוק

הוראות הכנה
1. מחממים בסיר 4 כפות שמן מוסיפים בצל ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים שום ומטגנים קלות כדקה נוספת. מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים היטב.

2. מוסיפים לסיר את מרק עוף, מביאים לרתיחה ומתבלים. מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים עד לריכוך הבשר כשעתיים.

3. בזמן הבישול, מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק ומטגנים את פרוסות תפו"א והבטטות עד להזהבה. מספיגים בנייר סופג.

4. בתום השעתיים מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר עם הבשר, טועמים ומשלימים טעמים ( תפוחי האדמה סופגים טעמים כך שזה חשוב מאוד) . מבשלים יחד על להבה נמוכה מאוד כשעה נוספת.

למשקיעים
בסיר נקי מסדרים שכבת תפוחי אדמה מטוגנים, בשר ובצל ושוב תפוחי אדמה בשר ולבסוף בטטה

את נוזלי בישול הבשר מוסיפים לסיר מכסים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה

בסיום מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה וצנוברים קלויים













היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה