סטייק אנטריקוט ברוטב בלסמי

 

רכיבים
1 מגש סטייק אנטריקוט אדום אדום

רכיבי הרוטב
1 גזר גדול מחולק ל – 4
1 בצל בינוני מחולק ל- 4
2 כוסות יין אדום מרלו או קברנה
חצי כוס חומץ בלסמי
2 כפיות סוכר

רוטב
מכניסים את כל חומרי הרוטב לסיר קטן ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.

מנמיכים להבה לבינונית נמוכה ומצמצמים את הרוטב לשליש עד חצי מהכמות המקורית כ 30-40 דקות.

הרוטב צריך להסמיך כך שבטבילת כף עץ תתקבל שכבה.

מסננים ומצננים.

ניתן ומומלץ להכין כמות רוטב גדולה מראש למזוג לתבנית לקוביות קרח ולשמור במקפיא.

אופן הכנת הסטייק
מחממים כף שמן במחבת לחום גבוה מאד.
מניחים את הסטייק במחבת ומטגנים על להבה בינונית (לפי טבלת הטיגון) בהתאם לדרגת ההכנה המבוקשת.

מחממים בסיר נפרד 4 כפות רוטב (או 2 קוביות רוטב מופשרות) לכל סטייק.

מוציאים את הסטייק מהמחבת לצלחת (מומלץ צלחת חמה).

מוזגים את הרוטב החם למחבת חמה (על להבה גבוהה) למשך כחצי דקה תוך ערבוב קל.

מוזגים את הרוטב על הסטייק החם ומגישים מייד.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה