סטייק אנטריקוט על העצם בחרדל דיז'ון ושום, מעושן בטימין

 

חומרים:
4 נתחים של ריב איי, כל סטייק במשקל של 340 – 450 גרם
3 כפות שמן זית שמן זית כתית מעולה (Extra Virgin)
1 כף חרדל דיז'ון איכותי
1 כף חומץ בלסמי
1 כף שום קטוש
1/2 כפית זערי סלרי
מלח
פלפל גרוס טרי
1 חופן עלי טימין טריים

אופן ההכנה:
מורידים מעט עלי טימין וקצצים אותם היטב – כמות של 2 כפיות.
משרים את שאר ענפי הטימין במים.
מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה, מוסיפים 2 כפיות של עלי טימין קצוצים, כפית מלח ו- 1/2 כפית פלפל.
מורחים את התערובת על הסטייקים בעזרת מברשת, מורחים היטב משני הצדדים.
מניחים את הסטייקים במגש, מכסים ומעבירים למקרר ל- 2 – 4 שעות.
לפני הצלייה מוציאים את הסטייקים מהמקרר ומתבלים כל סטייק במעט פלפל ומלח.
משאירים אותם לעמוד בטמפרטורת החדר כ- 15 דקות לפני הצלייה.
מכינים גריל בטמפרטורה גבוהה 230 – 285 מעלות.
מוציאים את ענפי הטימין מהמים ומניחים אותם בגריל – בגריל פחמים על האש, בגריל גז על הרשתות, וסוגרים את המכסה של הגריל.
ברגע שמתחיל להופיע עשן מעבירים את הסטייקים לצלייה על הגריל, כשהמכסה סגור.
צולים את הסטייקים למידת העשייה הרצויה. ממליצים להפוך את הסטייק רק פעם אחת.
כשהסטייקים מוכנים מורידים אותם מהגריל, נותנים להם לנוח כמה דקות ומגישים.

חברת די אנס אס יבואנית Weber






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה