רכיבים:
20 גרם שמן זית
60 גרם בצל קצוץ
30 גרם פטריות קצוצות היטב
300 גרם חזה עוף מבושל וקצוץ
35 גרם חמוציות מיובשות
30 גרם אגוזי מלך שבורים
20 גרם פטרוזיליה
1 כפית שטוחה קינמון
1 כפית שטוחה כמון
1 כף סילאן
1 כפית מלח
לגלגול:
1 חבילת עלי סיגרים
אופן ההכנה:
לטגן בשמן הזית את הבצל והפטריות בווק או מחבת עמוקה בחום גבוה מאוד עד להזהבה.
להוסיף את חזה העוף לעוד כ- 2 דקות.
להוריד מהאש.
להעביר לקערת ערבוב ולצנן לטמפרטורת החדר.
להוסיף את שאר המוצרים ולערבב היטב.
אופן הגלגול:
להניח את עלי הסיגרים על משטח העבודה.
לפזר 40 גרם מילוי מוכן לאורכו של העלה, קרוב ככל הניתן לחלקו התחתון של העלה (קרוב לגוף).
לגלגל כסיגרים, כך שנקפל את הקצוות על גבי המילוי ומשם נגלגל את עלה הסיגרים על המילוי בצורה הדוקה ככל הניתן.
לסגור היטב את הקצה בעזרת מים המעורבבים עם קמח.
לטגן בשמן עמוק עד הזהבה, ולהניח על נייר סופג.
הגשה:
את מנת הפסטייה להגיש עם טחינה לצד ירקות טריים.
צילום אסף לוי