סינייה קבב דגים וטחינה

מתכון של השף אבי ביטון עבור יצרנית הטחינה אחוה. השילוב של קבב דגים עם חציל קלוי וטחינה יוצר מנה מנצחת קלילה וטעימה שפשוט להכין אותה

במעבד מזון מערבבים טחינה גולמית עם מים עד קבלת טחינה בהירה במרקם הרצוי. צילום אבי ביטון
במעבד מזון מערבבים טחינה גולמית עם מים עד קבלת טחינה בהירה במרקם הרצוי. צילום אבי ביטון

מצרכים ל-2 מנות

400 גרם פילה דג ים (דניס או בורי) ללא עור – קצוץ לקוביות קטנות

1 בצל קצוץ דק

1 שום

1 פלפל חריף קצוץ

צרור עלי פטרוזיליה קצוץ

1 כף שמן זית

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

1/4 כפית סומאק

1/2 כוס טחינה גולמית ללא מלח כמו של אחוה

1 כוס מים

1 חציל קלוי

1 בצל ירוק

צילום אבי ביטון
צילום אבי ביטון

אופן ההכנה

מערבבים את הדג עם בצל קצוץ, שום, פלפל חריף, פטרוזיליה, מעט שמן זית והתבלינים.

לשים היטב את התערובת בידיים.

יוצרים כדורי קבב ומטגנים כ-2 דקות מכל צד.

הכנת הטחינה

במעבד מזון מערבבים טחינה גולמית עם מים עד קבלת טחינה בהירה במרקם הרצוי.

מוסיפים מלח לפי הטעם.

הרכבת המנה

בצלחת הגשה פורסים את החציל הקלוי.

מניחים עליו את קציצות הדגים.

מוזגים את רוטב הטחינה על הדגים.

מגישים לצד בצל ירוק.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה