fbpx

סינייה קבב דגים וטחינה

מתכון של השף אבי ביטון עבור יצרנית הטחינה אחוה. השילוב של קבב דגים עם חציל קלוי וטחינה יוצר מנה מנצחת קלילה וטעימה שפשוט להכין אותה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

מצרכים ל-2 מנות

400 גרם פילה דג ים (דניס או בורי) ללא עור – קצוץ לקוביות קטנות

1 בצל קצוץ דק

1 שום

1 פלפל חריף קצוץ

צרור עלי פטרוזיליה קצוץ

1 כף שמן זית

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

1/4 כפית סומאק

1/2 כוס טחינה גולמית ללא מלח כמו של אחוה

1 כוס מים

1 חציל קלוי

1 בצל ירוק

צילום אבי ביטון
צילום אבי ביטון

אופן ההכנה

מערבבים את הדג עם בצל קצוץ, שום, פלפל חריף, פטרוזיליה, מעט שמן זית והתבלינים.

לשים היטב את התערובת בידיים.

יוצרים כדורי קבב ומטגנים כ-2 דקות מכל צד.

הכנת הטחינה

במעבד מזון מערבבים טחינה גולמית עם מים עד קבלת טחינה בהירה במרקם הרצוי.

מוסיפים מלח לפי הטעם.

הרכבת המנה

בצלחת הגשה פורסים את החציל הקלוי.

מניחים עליו את קציצות הדגים.

מוזגים את רוטב הטחינה על הדגים.

מגישים לצד בצל ירוק.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר