סלוף על הרשת לצד מאשוויה וטחינה

שף עומר מילר ("טעים אש") מציע עבור יצרנית החלוה והטחינה "אחוה" מתכון קל להכנה של מנה שישראלים אוהבים: סלוף שמכינים ישירות על הגריל או בתנור עם סלט ירקות צלויים וטחינה

מניחים את סלט הירקות השרופים על גבי הפיתה. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה גס וטחינה ומזלפים שמן זית מלמעלה. צילום שניר סופגי גואטה

מצרכים ל-6 פיתות רחבות

לסלוף

1 ק"ג קמח ללחם

1 כף שטוחה סוכר

1 כף שמרים יבשים

3 כוסות מים פושרים

1 כף שמן זית

למאשוויה

2 עגבניות

1 גמבה

1 פלפל ירוק חריף

1 בצל

1 מיץ מלימון

1/2 כוס שמן זית

קורט מלח

1 צרור פטרוזיליה

לטחינה

1/3 כוס טחינה גולמית כמו של אחוה

3 כפות מים

מיץ מלימון אחד

צילום שניר סופגי גואטה

אופן ההכנה

חותכים את הירקות גס וצולים על הגריל.

מכינים את הבצק

בקערה שמים קמח, סוכר ושמרים.

מוסיפים מים ומערבבים בעזרת הידיים.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומייצרים גוש.

מכסים בעזרת ניילון נצמד.

מתפיחים באזור חמים במשך כ- 90 דקות.

מייצרים 6 כדורים מהבצק המותפח.

מתפיחים את הכדורים למשך עוד כ- 45 דקות.

מעבירים כל כדור למשטח מקומח.

מייצרים ממנו פיתה רחבה בעזרת הידיים.

מורחים כל פיתה במעט שמן זית.

מניחים את הפיתות ישירות על הרשת.

הרכבת המנה

קוצצים את הירקות הצלויים.

ממליחים ומוסיפים שמן זית ומיץ לימון.

בעזרת בלנדר מוט טוחנים טחינה גולמית, מים ומיץ לימון.

מניחים את סלט הירקות השרופים על גבי הפיתה.

מוסיפים פטרוזיליה קצוצה גס וטחינה.

מזלפים שמן זית מלמעלה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה