סלט אורז פרמז׳ן וסלקים חגיגי

מתכון של מורן שטרום – נטורופתית מוסמכת, שפית RAW FOOD , מומחית לצמחי מרפא, ארומתרפיה ובאך. מורן היא מפתחת שיטת 90% 10 לשינוי DNA תזונתי ומציגה מתכונים טעימים ויצירתיים

חומרים

1 וחצי כוס אורז מלא עגול – שטוף ומושרה כ- 6 שעות

1 בצל יבש גדול

1/2 פלפל צ'ילי אדום

1 ענף רוזמרין

1 לימון שלם טרי

1 וחצי כף שמן זית בכבישה קרה

מלח צמחי מרפא ועשבי תבלין (או מלח ים, מעט טימין ופלפל שחור)

¼ צרור פטרוזיליה

¼ צרור עירית קצוצה

½ כוס שברי פקאן

50 גרם פרמז׳ן איכותי

1 סלק טרי בינוני

צילום מורן שטרום

אופן ההכנה

בישול האורז

בשלו את האורז בסיר עם מים רותחים כ- 25 דקות כמו שמבשלים פסטה.

כדאי לטעום ולוודא שהאורז רך ועדיין קראנצ'י.

בסיום הבישול סננו את האורז והניחו אותו בצד.

באותו סיר חממו את שמן הזית מעט.

הוסיפו את התבלינים, הרוזמרין והצ׳ילי ל- 2 דקות.

קצצו והוסיפו את הבצל היבש.

הוסיפו את האורז וערבבו כ- 2 דקות.

הורידו מהאש והעבירו לקערה.

הכנת המנה

סחטו את הלימון והוסיפו מעט מהגרידה שלו (החלק הצהוב בקליפה שלו).

קצצו את העירית והפטרוזיליה ללא השליש התחתון והוסיפו.

קלפו וחיתכו את הסלק הטרי לקוביות קטנטנות (ללא בישול).

גרדו בפומפייה את הפרמז׳ן והוסיפו.

ערבבו בעדינות.

הגשה

ברגע ההגשה הוסיפו את שברי הפקאן.

הסלט מעולה חם או קר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר