המצרכים
1 ק"ג סלק
3 בצלים ירוקים פרוסים דק או צרור עירית
מיץ מ – 1 לימון
3 כפות חומץ
1 כפית מלח
חצי שקית ממתיק מלאכותי
1 כף שמן
אופן ההכנה
שוטפים היטב את הסלקים, לא מקלפים ולא חותכים, ומכניסים אותם לסיר בשלמותם.
מוסיפים מים עד לכדי כיסוי הסלקים ומכסים את הסיר במכסה.
מבשלים כשעה, עד שהסלק מתרכך.
מסננים ומצננים.
קולפים את הסלקים ומרסקים במעבד מזון (ריסוק גס).
מכניסים את הסלק לקערה, מפזרים מעל את הבצל הקצוץ, מתבלים במיץ לימון, מלח, ממתיק ושמן. מערבבים ומשהים כשעה.