סלמון ברוטב קארי צ'ו – צ'י – Chu Chee Pla Salmon

מתכון תאילנדי ל- 4 סועדים:חומרים לקארי:2 כפות משחת קארי "צ'ו-צ'י"2 כפות שמן צמחי 4 נתחים מפילה סלמון2-3 כוסות קרם קוקוס1-2 כפיות סוכר דקלים1-2 כפיות רוטב דגיםקישוט:2 יח' צ'ילי תאילנדי, ללא גרעינים, חתוך ז'וליין2 יח' עלי קפיר חתוכים שיפונאדאופן ההכנה:מחממים את השמן הצמחי בסיר, על חום בינוני ומבשלים בו את משחת הקארי תוך כדי ערבוב. ניתן להוסיף מעט מקרם הקוקוס למשחה, כדי לרכך אותה ולבשל ביתר קלות.מוסיפים לסיר את יתרת קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה. מניחים את נתחי פילה הסלמון ברוטב החם ומבשלים על אש נמוכה – מומלץ להגיש כשמרכזו עדיין מעט "ורוד". מוציאים את נתחי הדג מן הרוטב ושומרים במקום חמים. מצמצמים את הרוטב ומתבלים בסוכר דקלים ורוטב דגים, עד שהטעמים מאוזנים.יש להקפיד לא "לשבור" את הרוטב על ידי צמצום יתר. מגישים את נתחי הדג ברוטב הקארי ומקשטים בעלי הקפיר והצ'ילי.

מתכון תאילנדי ל- 4 סועדים:

חומרים לקארי:
2 כפות משחת קארי "צ'ו-צ'י"
2 כפות שמן צמחי
4 נתחים מפילה סלמון
2-3 כוסות קרם קוקוס
1-2 כפיות סוכר דקלים
1-2 כפיות רוטב דגים

קישוט:
2 יח' צ'ילי תאילנדי, ללא גרעינים, חתוך ז'וליין
2 יח' עלי קפיר חתוכים שיפונאד

אופן ההכנה:
מחממים את השמן הצמחי בסיר, על חום בינוני ומבשלים בו את משחת הקארי תוך כדי ערבוב.
ניתן להוסיף מעט מקרם הקוקוס למשחה, כדי לרכך אותה ולבשל ביתר קלות.
מוסיפים לסיר את יתרת קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה.
מניחים את נתחי פילה הסלמון ברוטב החם ומבשלים על אש נמוכה – מומלץ להגיש כשמרכזו עדיין מעט "ורוד".
מוציאים את נתחי הדג מן הרוטב ושומרים במקום חמים.
מצמצמים את הרוטב ומתבלים בסוכר דקלים ורוטב דגים, עד שהטעמים מאוזנים.
יש להקפיד לא "לשבור" את הרוטב על ידי צמצום יתר.
מגישים את נתחי הדג ברוטב הקארי ומקשטים בעלי הקפיר והצ'ילי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר