סנדוויץ' רוסטביף

מתכון של רות אופק בעלת הבלוג שמח במטבח למאפיית ברמן לכריך שופע בשר טוב עם חרדל שמחמיא לטעמי הבשר וירקות טריים שמוסיפים רעננות. הכריך מלחם מחמצת מסדרת ברמן E-FREE החדשה ללא חומרים משמרים

מורחים על פרוסת לחם חרדל ומניחים מעל את הבשר בשכבות. מסדרים מעל את פרוסות המלפפון החמוץ והעגבנייה. צילום אורן דאי. סטיילינג ענת לבל
מורחים על פרוסת לחם חרדל ומניחים מעל את הבשר בשכבות. מסדרים מעל את פרוסות המלפפון החמוץ והעגבנייה. צילום אורן דאי. סטיילינג ענת לבל

חומרים

2 פרוסות לחם כמו E-FREE של ברמן

1 כף חרדל גרגירים

6-5 פרוסות רוסטביף (ראו מתכון. אפשר להשתמש ברוסטביף קנוי באיכות טובה)

1 מלפפון חמוץ פרוס לאורכו

1 עלה חסה ערבית חתוך לרצועות

1 עגבנייה פרוסה

לרוסטביף

½1 ק"ג נתח סינטה מיושן (אפשר גם אנטריקוט או שייטל)

1 כפית חרדל דיז'ון (רגיל או גרגירים)

1/2 כפית מלח גס

1 כף שמן זית

כמה ענפי רוזמרין

אופן ההכנה

להכנת הרוסטביף

מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה-שעתיים לפני ההכנה.

מחממים תנור לחום מקסימלי (250-220 מעלות).

מעסים את הבשר היטב מכל צדדיו בחרדל, מלח ושמן הזית.

מניחים עליו את הרוזמרין.

מעבירים לרשת צלייה וצולים בתנור במשך כ-15 דקות עד שהבשר "נסגר" מכל צדדיו.

מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות.

ממשיכים בצלייה במשך 60-45 דקות לפי מידת העשייה הרצויה.

מוציאים מהתנור ונותנים לבשר לנוח כ-10 דקות לפני שפורסים אותו.

להכנת הכריך

מורחים על פרוסת לחם חרדל ומניחים מעל את הבשר בשכבות.

מסדרים מעל את פרוסות המלפפון החמוץ והעגבנייה.

מניחים מעל את החסה וסוגרים עם הפרוסה הנוספת.

כדאי לחתוך את הסנדוויץ' באלכסון ולעטוף בנייר פרגמנט כדי למנוע נזילות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה