מצרכים ל- 4 מנות:
500 גרם ספגטי
4 כפות שמן זית
5 כפות חמאה
2 בצלים בינוניים קצוצים גס
500 גרם פטריות פרוסות דק
2 שיני שום כתושים
מלח פלפל לפי הטעם
750 גרם עגבניות קלופות וקצוצות
1/2 כפית אורגנו
גבינת פרמזן מגורדת
אופן הכנה:
לחמם בסיר שטוח את השמן ו-4 כפות חמאה. לטגן את הבצלים עד שיזהיבו. להוסיף את הפטריות והשום ולתבל במלח ופלפל. לטגן 10 דקות על אש קטנה ולבחוש לעיתים תכופות. להוסיף את העגבניות והאורגנו ולאדות על אש קטנה 30 דקות.
בינתיים לבשל את הספגטי במי מלח רותחים עד שיתרככו. לסנן ולהעביר לצלחת הגשה מחוממת.
לצקת את הרוטב על הספגטי, לפזר עליו את החמאה הנותרת וגבינה מגורדת. להגיש מיד.