עגבניות ממולאות באורז וצנוברים

ממולאים מרשימים, טעימים מאד וחסכוניים במעט זמן. אפשר גם להכין את כל המילוי ופחות עגבניות ולהשתמש בשאריות המילוי כתוספת למרק או תבשיל.מרכיבים: ל-20 יחידות, 2 למנה כמנה עיקרית:20 עגבניות גדולות בשלות אך מוצקותמלח גסלמילוי: 1 אריזה אורז מלא, עם אפונה ועדשים אדומות 10 דקות של סוגת3 כוסות מים1 כפית מלח סוגת½ 1 כפות שמן זית כתית מעולה 1 בצל בינוני קצוץ דק 250 גרם בשר רזה, טחון2 שיני שום כתושות1 כפית פלפל אנגליקורט אגוז מוסקט¼ כוס צנוברים½ -3/4 כוס פטרוזיליה קצוצהמלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעםלרוטב: נוזלי העגבניות, ½ כפית פלפל אנגלי, ½ כפית מלח1 כפית סוכר דמררה סוגתקורט קינמון, מלח ופלפל לפי הטעםאופן ההכנה:חותכים פרוסה לרוחב מכיפת העגבניות ושמים בצד. מרוקנים את העגבניות בעזרת כפית, בלי לפגע בדפנות ושמים בצד. מפזרים במעט מלח גס והופכים על רשת או מגבת מטבח.מחממים את התנור ל- 200 מעלות. שמים את תוכן האריזה בסיר עם המים ומלח. מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים על אש בינונית-קטנה 10 דקות. מורידים מן האש. מסננים מנזולים אם יש ומעבירים לקערה .בינתיים, מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שמתרכך.מוסיפים בשר ומטגנים עד שהצבע משתנה. מפוררים גושים עם כף עץ.מוסיפים שום, תבלינים וצנוברים וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות. מוסיפים לתערובת האורז ביחד עם הפטרוזיליה וממלאים את העגבניות.שמים בתבנית אפייה ומכסים ב"כיפות". בבלנדר, מערבבים את נוזלי העגבניות עם יתר החומרים לרוטב וטוחנים קלות.יוצקים מסביב לעגבניות ואופים 30 דקות עד שהן מוזהבות.צילום דן פרץ

ממולאים מרשימים, טעימים מאד וחסכוניים במעט זמן. אפשר גם להכין את כל המילוי ופחות עגבניות ולהשתמש בשאריות המילוי כתוספת למרק או תבשיל.

מרכיבים:
ל-20 יחידות, 2 למנה כמנה עיקרית:
20 עגבניות גדולות בשלות אך מוצקות
מלח גס

למילוי:
1 אריזה אורז מלא, עם אפונה ועדשים אדומות 10 דקות של סוגת
3 כוסות מים
1 כפית מלח סוגת
½ 1 כפות שמן זית כתית מעולה
1 בצל בינוני קצוץ דק
250 גרם בשר רזה, טחון
2 שיני שום כתושות
1 כפית פלפל אנגלי
קורט אגוז מוסקט
¼ כוס צנוברים
½ -3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

לרוטב:
נוזלי העגבניות, ½ כפית פלפל אנגלי, ½ כפית מלח
1 כפית סוכר דמררה סוגת
קורט קינמון, מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
חותכים פרוסה לרוחב מכיפת העגבניות ושמים בצד.
מרוקנים את העגבניות בעזרת כפית, בלי לפגע בדפנות ושמים בצד.
מפזרים במעט מלח גס והופכים על רשת או מגבת מטבח.
מחממים את התנור ל- 200 מעלות.
שמים את תוכן האריזה בסיר עם המים ומלח.
מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים על אש בינונית-קטנה 10 דקות.
מורידים מן האש. מסננים מנזולים אם יש ומעבירים לקערה .
בינתיים, מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שמתרכך.
מוסיפים בשר ומטגנים עד שהצבע משתנה. מפוררים גושים עם כף עץ.
מוסיפים שום, תבלינים וצנוברים וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.
מוסיפים לתערובת האורז ביחד עם הפטרוזיליה וממלאים את העגבניות.
שמים בתבנית אפייה ומכסים ב"כיפות".
בבלנדר, מערבבים את נוזלי העגבניות עם יתר החומרים לרוטב וטוחנים קלות.
יוצקים מסביב לעגבניות ואופים 30 דקות עד שהן מוזהבות.

צילום דן פרץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר