רכיבים ל- 6 – 4 מנות (תלוי בגודל העגבניות):
½ כוס אורז שחור (forbidden" Emperors rice", ניתן להשיג בחנויות הטבע)
או אורז אדום
6-8 פטריות בגודל בינוני, מסוג שיטאקי או פורטבלו
3 כפות בצל אדום קצוץ דק
6 – 4 גבעולי אספרגוס טריים
6 – 4 עגבניות בשלות גדולות
½ כפית שמן קוקוס
1 כפית מלח
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1 כפית אורגנו יבש
½ כפית מרווה טרייה או יבשה
אופן ההכנה:
לחתוך את החלק העליון של העגבניות.
בעזרת כפית, לרוקן את תכולת העגבניה כולל הזרעים (אפשר לשמור אותם למתכון אחר).
להכניס את האורז לסיר ולהוסיף 1 כוס מים.
להביא לרתיחה ולהנמיך את האש.
לבשל כ 30-40 דקות.
בסיר נפרד, לשים את שמן הקוקוס והבצל ולבשל 5 דקות על אש בינונית.
להוסיף את השום ולבשל דקה נוספת.
להוסיף את הפטריות ועשבי התיבול ולבשל 10 דקות נוספות.
להוסיף את האספרגוס ולבשל 5 דקות נוספות. לטעום ולהתאים תיבול.
להוסיף את התערובת לאורז ולערבב יחד.
למלא את העגבניות בתערובת האורז עד למעלה.
להניח את העגבניות בתבנית מתאימה, ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
לאפות כ-30 דקות.
להוציא מהתנור ולהמתין 3-5 דקות.
לטפטף שמן זית מלמעלה ולהגיש מיד.