fbpx

עוגת גבינה אספרסו

מכסים את עוגת הגבינה בתבנית בשכבה דקה של גנאש שוקולד. יוצרים זילוף עם שוקולד החלב בעזרת סכין חדה ומקשטים את כל החלק העליון
מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון של עוגת גבינת אספרסו – עוגה שתפתיע את האורחים ובני המשפחה בחג וסביר להניח שיבקשו גם בהזדמנויות אחרות
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

רכיבים

240 גרם עוגיות אוראו

20 גרם חמאה מומסת

600 גרם גבינת שמנת

120 גרם סוכר

1 תמצית וניל

50 מ"ל קפה אספרסו

4 ביצים

115 גרם שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד מריר לאפייה

50 גרם שוקולד חלב לאפייה

אופן ההכנה

מכסים את הבסיס והדפנות של תבנית בגודל 18 ס"מ עם נייר אלומיניום.

מועכים את עוגיות האוראו ומערבבים בחמאה.

מורחים את התערובת בתחתית התבנית בצורת דחיסה.

מכניסים את התבנית למקפיא.

בינתיים מכינים את המילוי

מקציפים את גבינת השמנת והסוכר עד קבלת מרקם רך וחלק ללא גושים.

מוסיפים לתערובת את תמצית הווניל.

בוחשים בעדינות עד קבלת מרקם אחיד.

אפיית העוגה

יוצקים את הבלילה לתבנית יחד עם 60 מ"ל מים חמים.

מחממים את התנור ל-160 מעלות ומכניסים את התבנית לאפייה במשך 60 דקות.

מוציאים את התבנית מהתנור, מרוקנים את המים ומניחים לעוגה להתקרר.

מחממים את הקצפת בסיר.

לפני שמתחילה לרתוח מוסיפים קוביות שוקולד מריר.

מסירים מהאש ומניחים בצד ל-10 דקות כדי לאפשר לשוקולד להימס לפני ערבוב.

השלמת העוגה

מכסים את עוגת הגבינה בתבנית בשכבה דקה של גנאש שוקולד.

יוצרים זילוף עם שוקולד החלב בעזרת סכין חדה ומקשטים את כל החלק העליון.

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר