רכיבים
240 גרם עוגיות אוראו
20 גרם חמאה מומסת
600 גרם גבינת שמנת
120 גרם סוכר
1 תמצית וניל
50 מ"ל קפה אספרסו
4 ביצים
115 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר לאפייה
50 גרם שוקולד חלב לאפייה
אופן ההכנה
מכסים את הבסיס והדפנות של תבנית בגודל 18 ס"מ עם נייר אלומיניום.
מועכים את עוגיות האוראו ומערבבים בחמאה.
מורחים את התערובת בתחתית התבנית בצורת דחיסה.
מכניסים את התבנית למקפיא.
בינתיים מכינים את המילוי
מקציפים את גבינת השמנת והסוכר עד קבלת מרקם רך וחלק ללא גושים.
מוסיפים לתערובת את תמצית הווניל.
בוחשים בעדינות עד קבלת מרקם אחיד.
אפיית העוגה
יוצקים את הבלילה לתבנית יחד עם 60 מ"ל מים חמים.
מחממים את התנור ל-160 מעלות ומכניסים את התבנית לאפייה במשך 60 דקות.
מוציאים את התבנית מהתנור, מרוקנים את המים ומניחים לעוגה להתקרר.
מחממים את הקצפת בסיר.
לפני שמתחילה לרתוח מוסיפים קוביות שוקולד מריר.
מסירים מהאש ומניחים בצד ל-10 דקות כדי לאפשר לשוקולד להימס לפני ערבוב.
השלמת העוגה
מכסים את עוגת הגבינה בתבנית בשכבה דקה של גנאש שוקולד.
יוצרים זילוף עם שוקולד החלב בעזרת סכין חדה ומקשטים את כל החלק העליון.
מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה