עוגת גבינה אפויה בניחוח הדרים

מתכון של יצרנית המיצים פרימור לחג השבועות. עוגה קלאסית כקינוח לשולחן החג, כששילוב גרידת התפוזים מעניק לה טעם וריח הדרים

מאחדים את תערובת הגבינות עם קצף החלבונים בתנועות קיפול לתערובת אחידה ויוצקים על התחתית האפויה. צילום עמית שטראוס
מאחדים את תערובת הגבינות עם קצף החלבונים בתנועות קיפול לתערובת אחידה ויוצקים על התחתית האפויה. צילום עמית שטראוס

מצרכים לעוגה בקוטר 26 ס"מ

לתחתית

1/2 1 כוס קמח

100 גרם מרגרינה קרה חתוכה לקוביות קטנות

5 כפות סוכר

1 חלמון

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

למלית גבינה

500 גרם גבינה רכה 9%

4 חלמונים

1/3 כוס קמח

1/3 כוס קורנפלור

1 כפית תמצית וניל

1 מיכל שמנת חמוצה

1 כוס סוכר (מחולקת לשניים)

5 חלבונים

1 כפית גרידת תפוז

אופן ההכנה

מחממים תנור לחום בינוני של 170 מעלות.

מערבבים בקערה את כל החומרים לתחתית ולשים לבצק אחיד.

מרפדים תחתית של תבנית אפיה מספר 26 בעיגול של נייר אפיה ומשמנים אותו.

מכניסים את פירורי הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית. מכניסים לתנור לאפייה של 10 דקות ולאחר האפייה מצננים את התחתית.

בקערה מערבבים את הגבינה, החלמונים, השמנת החמוצה, הקמח, הקורנפלור, תמצית הווניל, חצי כוס סוכר וגרידת התפוז.

מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים.

מקציפים את החלבונים עם חצי כוס הסוכר הנותרת לקצף יציב ומבריק.

מאחדים את תערובת הגבינות עם קצף החלבונים בתנועות קיפול לתערובת אחידה ויוצקים על התחתית האפויה.

אופים בתנור כשעה עד שעה ורבע או עד שהעוגה יציבה למגע. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור הכבוי לעוד חצי שעה.

מוציאים וממשיכים לצנן על רשת.

מומלץ להגיש קר לאחר קירור במקרר לצד כוס מיץ תפוזים.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה