עוגת גבינה קרה עם וניל ופירות יער

מותג מאסטר שף מציע לחג השבועות מתכון לעוגת גבינה מיוחדת של אסטלה - בעלת בית הספר לאפייה הנושא את שמה והשופטת בתכנית הטלוויזיה בייק אוף

מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג לקצפת רכה ומקפלים אל המלית. יוצקים את המוס על הבצק האפוי ומקשטים בתותים ופירות יער. צילום אסף אמברם
מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג לקצפת רכה ומקפלים אל המלית. יוצקים את המוס על הבצק האפוי ומקשטים בתותים ופירות יער. צילום אסף אמברם

חומרים

לבצק ברטון

180 גר' חמאה

180 גר' סוכר

4 חלמונים

250 גר' קמח

כפית אבקת אפיה

1/4 כפית סודה לשתייה

למוס משתי שמנות

500 גר' שמנת חמוצה

120 גר' אבקת סוכר

10 גר' ג'לטין (2 וחצי כפיות)

60 מ"ל מים ( 4 כפות)

500 גר' שמנת מתוקה (2 מכלים)

1 שקית פודינג וניל כמו של מאסטר שף עם גרגירי וניל

לקישוט

פירות יער, תותים

צילום אסף אמברם
צילום אסף אמברם

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון עם להב מתכת, ומעבדים עד שנהיה בצק.

מחממים תנור ל-160 מעלות.

מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ, מניחים במרכז תבנית בקוטר 24 ס"מ.

מכניסים לתנור ואופים כ-10  דקות. מורידים את החום ל-120 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות.

מכינים את המוס

טורפים היטב את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר.

יוצקים מים קרים על הג'לטין. לאחר הספגה ממיסים במיקרו כ-20-25 שניות.

מוסיפים לתערובת של  השמנת החמוצה תוך כדי ערבוב על מנת להשוות טמפרטורות.

מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג לקצפת רכה ומקפלים אל המלית.

יוצקים את המוס על הבצק האפוי ומקשטים בתותים ופירות יער.

שומרים את העוגה במקפיא למשך 24 שעות.

לאחר ההקפאה מחלצים את העוגה מהתבנית ומפשירים  במקרר עד להגשה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה