עוגת גבינת ניו-יורק ושוקולד לבן

 

מחממים תנור ל-170 מעלות.

לתחתית
200 גרם פירורי עוגיות
100 גרם חמאה מומסת

מערבבים ומשטחים בתבנית קוטר 26 (לא קפיצית)
אופים כ-15 דקות.

למלית
800 גרם גבינת שמנת 30%
260 גרם סוכר
4 ביצים
חצי כפית תמצית וניל איכותית או מקל וניל

במיקסר מערבבים היטב גבינת שמנת וסוכר, לאחר שהסוכר נמס מוסיפים את הביצים והווניל.
שופכים לתוך התבנית עם התחתית פירורים, ומניחים בתוך תבנית עמוקה עם מים רותחים כך שהמים מגיעים עד ל1/4 גובה התבנית.
מכניסים לאפייה ל- 25 דקות. מכבים את התנור ומשאירים לעוד 45 דקות. מידי פעם פותחים את התנור לשחרור אדים.

נותנים לעוגה להתקרר לגמרי, מכניסים למקרר ללילה.

מבשלים גנאש לבן
250 גרם שמנת
100 גרם שוקולד לבן

בסיר מרתיחים שמנת, יוצקים מעל השוקולד ומערבבים עד שהמסה חלקה. מצננים מעט ומכניסים ללילה למקרר.
למחרת, מקציפים את הגנאש במיקסר עד שהגנאש יציב. מזלפים או מורחים מעל העוגה ומגישים.







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה