עוגת גזר ואגוזי מלך

 

עוגה בחושה, נימוחה וריחנית, שאפשר לאפות כבר ביום חמישי ונותרת עסיסית במשך כל השבת. כמו כן, כזו שלא צריך להתפשר בה עם תחליפי חמאה – המתכון מכיל שמן קנולה במקור.

חומרים לתבנית מאורכת בגודל 10 על 30 ס"מ
(תבנית אלומיניום חד פעמית מס' 3):
3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/3 1 כוסות (180 גרם) קמח
½ כפית אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כפית קינמון טחון
1/4 כפית ג'ינג'ר מיובש טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
2 ביצים
3 גזרים גדולים (300 גרם), קלופים ומגוררים דק (במקום גזר אפשר גם להכין מדלעת)
1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס

אופן ההכנה:
מחממים את התנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
שמים את השמן והסוכר בקערת המערבל, ומערבלים במהירות איטית למרקם אחיד.
מוסיפים את כל המרכיבים היבשים ומערבבים כחצי דקה במהירות איטית.
מוסיפים את 2 הביצים ואת הגזר (או הדלעת) המגורר ואגוזי המלך.
מערבלים עד לאיחוד כל המרכיבים.
יוצקים לתבנית האפייה עד שלושת-רבעי גובה התבנית.
אופים כ-45 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

מתכון מתוך ספר הבישול של בית השנטי – "לא על האוכל לבדו"






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה