עוגת גזר עסיסית עם סילאן, אגוזי מלך וחמוציות

מתכון של טחנת הקמח "הטחנות הגדולות של א"י". לאפות בתבנית לב בקוטר 22 ס"מ או בתבנית קוגלהוף, בתנור מחומם ל-180 מעלות

עוגת גזר עסיסית
עוגת גזר עסיסית, צילום מנחם גרייבסקי
 

חומרים

125 גרם (1 כוס) קמח כוסמין מלא כמו של הטחנות הגדולות של א"י
140 גרם (1 כוס) קמח כוסמין לבן כמו של הטחנות הגדולות של א"י

1 כפית אבקת אפייה
קמצוץ מלח
1 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית ציפורן טחון
3 כוסות גזר מגורד (330 גרם – כ-8 גזרים בינוניים)
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס קוקוס לא ממותק (רצוי טבעי, אפשר להשתמש גם בקוקוס טחון)
150 מ"ל (3/4 כוס) שמן זית עדין
90 גרם דבש תמרים (סילאן) טבעי, ללא תוספת סוכר
180 גרם (3/4 כוס דחוסה) סוכר חום
3 ביצים

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית לב בקוטר 22 ס"מ ומרפדים בנייר אפייה.
שמים בקערה גדולה קמח כוסמין מלא, קמח כוסמין לבן, אבקת אפייה, מלח, תבלינים, גזר מגורד, אגוזי מלך, חמוציות וקוקוס, ומערבבים היטב.
מערבבים בקערה נפרדת את השמן, דבש התמרים, הסוכר החום והביצים.
מוסיפים את הרכיבים היבשים לקערת הביצים ומערבבים עד קבלת תערובת נוזלית ואחידה.
יוצקים לתוך תבנית האפייה המרופדת.
אופים 50-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
מקררים את העוגה לגמרי לפני ההגשה.
אפשר לקשט באבקת סוכר או בקרם גבינה וקוקוס.

חומרים לקרם גבינה וקוקוס

120 גרם חמאה רכה
225 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
480 גרם (4 כוסות) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית קוקוס
1 כוס קוקוס טחון

אופן ההכנה

מערבבים את החמאה וגבינת השמנת בקערת מיקסר עם וו הגיטרה.
מוסיפים את אבקת הסוכר.
מוסיפים את התמציות ואת הקוקוס, ומערבבים לקבלת קרם אחיד.

מקשטים את העוגה בקרם.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה