עוגת דבש עם כיפות טראפל שוקולד לבן ופקאן, קרם יוגורט ורימונים

מתכון של הקונדיטורית ומפתחת המתכונים נטלי לוין מתוך Bake to Zoom – כנס אפייה וקונדיטוריה וירטואלי הראשון בו התארחו קונדיטורים ואופים וגם אושיות אינסטגרם אשר אפו בשידור חי

כלים נדרשים: תבנית עוגה בקוטר 24, קערה, מטרפה, לקקן, מיקסר, תבנית סיליקון שקעים, שקית זעלוף, צנתר. יש להכין מראש את כיפות טראפל שוקולד לבן ופקאן, יש לשקול את מרכיבי העוגה מראש, יש לשקול את מרכיבי קרם היוגורט מראש

חומרים לעוגת דבש

3 ביצים L

90 גרם (1/3 כוס דחוסה) סוכר חום כהה

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה

125 מ"ל (1/2 כוס) שמן

175 גרם (כוס ורבע) קמח כוסמין לבן כמו של הטחנות הגדולות

50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים

2 כפיות אבקת אפייה

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 170 מעלות ומשמנים את התבנית.

בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר חום, דבש, וניל, שמנת חמוצה ושמן עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה.

מערבבים רק עד שאחיד.

יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון.

אופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

חומרים לקרם יוגורט

200 מ"ל (1 מכל) יוגורט יווני, לפחות 4% שומן

60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר

250 מ"ל (1 כוס) שמנת להקצפה, קרה מאוד

אופן ההכנה

בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים יוגורט, אבקת סוכר ושמנת במהירות בינונית-גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.

מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2-3 ס"מ.

חומרים לכיפות טראפל שוקולד לבן ופקאן

200 גרם שוקולד לבן

60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת להקצפה

30 גרם פקאנים קלויים טחונים לאבקה.

אופן ההכנה

קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.

מוסיפים שמנת.

ממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים פקאנים ומערבבים.

יוצקים את התערובת לתבנית כיפות קטנות מסיליקון.

מקפיאים למשך 1-2 שעות עד שהכיפות קפואות לחלוטין.

מחלצים מהתבנית.

מפזרים מעט קינמון בחלק העליון.

חומרים לקישוט

גרגרי רימון טריים

פקאנים חצויים קלויים

אבקת זהב (לא חובה)

הרכבת העוגה

במידת הצורך מיישרים את חלקה העליון של העוגה.

מסדרים את כיפות הטראפלס בצורה חופשית.

מזלפים קרם יוגורט בין הכיפות.

מקשטים בגרגרי רימון וחצאי פקאנים.

אם רוצים מפזרים גם מעט אבקת זהב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר