עוגת מלח איטלקית

עוגה שיכולה להיחשב כלהיט, ענק, לא פחות. כהה, דחוסה ומתוקה-מלוחה במידה. שילוב הבייגלה המלוח, הבוטנים המלוחים והתאנים, יוצר תערובת מרקמים מענגת

עוגת מלח איטלקית
עוגת מלח איטלקית, צילום לימור לניאדו תירוש
 

עוגה שיכולה להיחשב כלהיט, ענק, לא פחות. כהה, דחוסה ומתוקה-מלוחה במידה. שילוב הבייגלה המלוח, הבוטנים המלוחים והתאנים, יוצר תערובת מרקמים מפתיעה, מתפצפצת בפה ומענגת עד מאוד. קל לקלוף בוטנים קלויים: מניחים בקערה בינונית ומשפשפים בין כפות הידיים עד הסרת הקליפות. שולפים מהקערה את הבוטנים הקלופים. את הבייגלה העבה קוצצים לשברים בגודל גדול יחסית (2X2 ס"מ). טבעונים מוזמנים להמיר את הדבש בסילאן. ונטולי הגלוטן מוזמנים להמיר את הקמח באבקת שקדים או קמח ללא גלוטן.

חומרים

200 גרם (כוס ושליש) בוטנים קלויים, מלוחים וקלופים

200 גרם (8-10 יחידות) תאנים מיובשות (דבלים) פרוסות לרצועות דקות

200 גרם שוקולד מריר קצוץ (60% מוצקי קקאו)

1/4 כוס (35 גרם) קמח מנופה

2 כפות קקאו מנופה

1 כפית קינמון

3/4 כפית מלח אטלנטי

רבע כפית זנגביל

2/3 כוס (200 גרם) דבש

1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום כהה

2 כפות חמאת בוטנים חלקה

2 כפות אמרטו או קוניאק

1 כוס + 3/4 כס (100 גרם) שברי בייגלה מלוח (הסוג העבה המכונה "שמיניות גדולות")

כוס וחצי (60 גרם) מרשמלו קצוץ לקוביות גדולות (עדיף לבן)

לציפוי

אבקת קקאו או אבקת סוכר

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 160 מעלות.

שמים בקערה בוטנים קלופים, תאנים, שוקולד קצוץ, קמח, קקאו, ואת כל התבלינים, ומערבבים.

מחממים בסיר קטן דבש וסוכר עד רתיחה עדינה, מבשלים דקה, מערבבים היטב ומורידים מהאש.

מוסיפים מיד לתערובת שבקערה. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס.

מוסיפים חמאת בוטנים ואמרטו ומערבבים היטב.

מוסיפים שברי בייגלה ומרשמלו, ומערבבים היטב (התערובת מעט קשה).

מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 26 בנייר אפיה, משמנים במעט שמן או חמאה ומקמחים קלות. מנערים עודפי קמח.

מעבירים את התערובת לתבנית, מהדקים ומשטיחים.

אופים 35 דקות. מצננים לחמש-שש שעות.

זורים אבקת קקאו ופורסים בעזרת סכין מסור לפרוסות דקיקות. שומרים במקום מוצל עד שנגמר.

מתכון של לימור לניאדו תירוש – מטבח מקומי

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה