מרכיבים
300 גרם מרגרינה "עץ הזית בריאות מהטבע" לאפייה בטעם חמאה רכה
1 כוס סוכר
6 ביצים מופרדות
300 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים דק
300 גרם שוקולד מריר מגורר
4 כפות פירורי לחם
תבנית בקוטר 24 ס"מ ומרופדת בנייר אפייה משומן
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני נמוך (160 צ.), שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומערבלים לתערובת קיצפית. מוסיפים את החלמונים ומקציפים דקה. מוסיפים את השוקולד האגוזים ופירורי הלחם ומערבבים ידנית.
מקציפים את החלבונים לקצף יציב, מוסיפים שליש מהקצף לתערובת השוקולד ומקפלים. מוסיפים שליש נוסף ואחר כך את השליש הנותר ויוצקים לתבנית.
אופים כ- 50 דקות עד שהעוגה מתייצבת וקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט רטוב.
מגישים עם רוטב וניל.