עוגת תפוחים של השף ארז קומרובסקי

סוגת מציעה מתכון של השף והאופה ארז קומרובסקי לעוגה מהירה טעימה וקלה להכנה, אשר מבוססת על רעיון הקראמבל – בסיס של תפוחים ירוקים מגוררים ושכבה יפה וזהובה של בצק שטרויזל פריך

מעבירים לתבנית את פירורי השטרויזל ומשטחים מעל התפוחים. אופים בתנור החם כ-40 דקות עד שהבצק מזהיב יפה. צילום דן פרץ

חומרים לתבנית פיירקס מלבנית

12 תפוחים ירוקים מזן גרני סמית

מעט מיץ לימון סחוט

1 כף חמאה רכה לשימון התבנית

לבצק שטרויזל

200 גרם (1/3 1 כוסות) קמח רב תכליתי (לבן) כמו של סוגת

200 גרם (1/3 1 כוסות) סוכר דמררה קלאסי כמו של סוגת

קורט קינמון טחון

קורט אגוז מוסקט מגורר

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

צילום דן פרץ

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל- 180 מעלות.

מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה ומגררים בפומפייה גסה.

מעבירים לקערה, סוחטים מעט מיץ לימון ומערבבים כדי למנוע השחרה.

מכינים את הבצק

מערבבים בקערה קמח, סוכר, קינמון ואגוז מוסקט. מוסיפים קוביות חמאה.

משפשפים את הרכיבים בין כפות הידיים עד שנוצרים פירורים קטנים.

המשך ההכנה ואפייה

משמנים את התבנית בחמאה.

משטחים בה את התפוחים המגוררים בשכבה אחידה. מעבירים לתבנית את פירורי השטרויזל ומשטחים מעל התפוחים.

אופים בתנור החם כ-40 דקות עד שהבצק מזהיב יפה. מניחים להתקרר מעט.

אם רוצים מאבקים באבקת סוכר לפני ההגשה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה