עוף צלוי ברוטב רימונים

ערבבו בקערה 8 כפות רוטב רימונים, שמן זית, אבקת כמון ושום. צקו על העוף את הרוטב שנוצר וכסו עם נייר נצמד
מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון למנת הכתר של ארוחת החג. המראה המפואר שלה משתלב עם טעמיה כאשר הרימון מעניק לעוף טעם מתקתק

מצרכים ל-4 סועדים

4 כרעי עוף

8 כפות רוטב רימונים

4 כפות שמן זית

3 שיני שום

1 כפית אבקת כמון

150 מ"ל מים

מלח ופלפל

1 קליפת לימון

מצרכים להכנת רוטב רימונים

600 מ"ל מיץ רימונים

150 גרם סוכר

1/2 לימון סחוט

אופן ההכנה

הכנת רוטב רימונים

חצו את הרימונים וסחטו אותם.

סננו את המיץ על מנת להימנע מגרעינים וקליפות.

הכניסו את המיץ הסחוט לסיר.

הוסיפו את מיץ הלימון והסוכר והביאו לרתיחה.

הנמיכו את האש והמשיכו לבשל למשך 60 דקות עד שהרוטב יקבל מרקם סמיך של סירופ.

הניחו בצד.

הכנת העוף

הפרידו את הבשר מהעצמות כדי שהבישול יהיה מהיר וקל יותר.

הניחו את העופות על הקרש כך שהחזה מופנה כלפי מטה וחתכו לאורך עמוד השדרה.

לאחר מכן הפכו את העופות כך שהחזה יהיה מופנה כלפי מעלה.

מחצו את העופות – מומלץ שיהיו שטוחים ככל האפשר.

תבלו את העופות במלח ופלפל והניחו אותם בתבנית.

כתשו את השום והכמון בעזרת מכתש.

ערבבו בקערה 8 כפות רוטב רימונים, שמן זית, אבקת כמון ושום.

צקו על העוף את הרוטב שנוצר וכסו עם נייר נצמד.

הכניסו את העופות למקרר למשך שעתיים וחצי.

חממו את התנור ל-180 מעלות.

בחרו מחבת גדולה וחממו בה שמן זית.

הקפיצו את העופות למשך 2 דקות מכל צד.

החזירו את העופות לתבנית.

הוסיפו 150 מ"ל מים ואפו בתנור למשך 15-20 דקות בחום של 180 מעלות עד קבלת צבע חום-זהוב.

הגישו את העוף עם קליפות לימון מעל.

מתכונים נוספים בעמוד הפייסבוק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר