חומרים ל-2 סועדים
80 גרם קמח רגיל
20 גרם קמח דורום
100 גרם חלמון ביצה
קורט מלח
250 גרם פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים
50 גרם חמאה
1 ענף רוזמרין
2 ביצים
מלח ופלפל שחור גרוס
100 גרם פרמזן מגורד
אופן ההכנה
לערבב קמחים עם קורט מלח וחלמונים.
ליצור כדור מהבצק ולעטוף בניילון נצמד.
לתת לנוח 30 דקות במקרר.
לפתוח את הבצק עד לעובי דק של כ- 2 מ״מ (ניתן להשתמש במכונת פסטה ביתית).
לבשל במים רותחים כ- 30 שניות.
הכנת ביצה עלומה
להרתיח סיר קטן עם מים.
למזוג מעט חומץ וליצור מערבולת במים בעזרת מטרפה.
להשחים את הביצים כ- 30 שניות.
להוציא ולהניח בצד.
סיום ההכנה
להקפיץ בחלק מהחמאה את הפטריות עם הרוזמרין.
לתבל במלח ופלפל.
הגשה
להניח על הפסטה בצלחת הגשה.
לפזר פרמזן מעל.
להניח מעל את הביצה העלומה ולהגיש.