רוטולו תרד וגבינות ברוטב רוזֶה

לקחת סיר בינוני ולהביא לרתיחה עגבניות מרוסקות, שום, מרווה, מלח ופלפל. צילום רונן מנגן
מתכון של חברת ישרקו מקבוצת טיב טעם מתוך ספר המתכונים חגיגה של אוכל טוב שניתן להשיג בסניפי רשת טיב טעם ב-49 ₪. Rotolo באיטלקית זה גליל ובדרך כלל הכוונה לגלילי פסטה ממולאים ואפויים ברוטב. כאן השתמשו בקנלוני ממולאים וקפואים להכנת מאפה מרשים במינימום מאמץ

חומרים ל-8-6 מנות

1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות כמו של Rodolfi

3 שיני שום כתושות

1 גבעול מרווה

מלח ופלפל שחור גרוס

1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה

2 חבילות (1 ק"ג) קנלוני ריקוטה ותרד קפואים כמו של Surgital

50 גרם גבינת גרוייר שווייצרית מגוררת כמו AOP של Le Gruyère

אופן ההכנה

לקחת סיר בינוני ולהביא לרתיחה עגבניות מרוסקות, שום, מרווה, מלח ופלפל.

להנמיך את הלהבה ולבשל כ- 10 דקות עד לצמצום הרוטב ולריכוז הטעמים.

להוסיף שמנת מתוקה ולהביא שוב לרתיחה.

לבשל כ- 5 דקות ללא כיסוי עד קבלת רוטב קטיפתי.

בינתיים לחמם תנור ל- 180 מעלות.

לצקת את הרוטב לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.

לחצות את הקנלוני הקפואים ולהעמיד אותם במעגלים צפופים על הרוטב.

לאפות כ- 25 דקות.

לפזר גבינת גרוייר ולאפות עוד כ- 10 דקות עד שהגבינה מזהיבה ומבעבעת.

להגיש מיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר