חומרים ל-8-6 מנות
1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות כמו של Rodolfi
3 שיני שום כתושות
1 גבעול מרווה
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
2 חבילות (1 ק"ג) קנלוני ריקוטה ותרד קפואים כמו של Surgital
50 גרם גבינת גרוייר שווייצרית מגוררת כמו AOP של Le Gruyère
אופן ההכנה
לקחת סיר בינוני ולהביא לרתיחה עגבניות מרוסקות, שום, מרווה, מלח ופלפל.
להנמיך את הלהבה ולבשל כ- 10 דקות עד לצמצום הרוטב ולריכוז הטעמים.
להוסיף שמנת מתוקה ולהביא שוב לרתיחה.
לבשל כ- 5 דקות ללא כיסוי עד קבלת רוטב קטיפתי.
בינתיים לחמם תנור ל- 180 מעלות.
לצקת את הרוטב לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.
לחצות את הקנלוני הקפואים ולהעמיד אותם במעגלים צפופים על הרוטב.
לאפות כ- 25 דקות.
לפזר גבינת גרוייר ולאפות עוד כ- 10 דקות עד שהגבינה מזהיבה ומבעבעת.
להגיש מיד.