עראייס שפונדרה מפורקת מהעצם

יהושע פראג – יועץ קולינרי, שף פרטי, מנהל תחום קולינרי, מטבחים ומסעדות בחברת "מילניום מרקטינג" מציע מתכון למנה לחגים המתאימה במיוחד להכנה על מנגל או גריל ומחברת בין אוכל רחוב צבעוני ומלא טעם ובשר שפונדרה רך ועסיסי

מצרכים ל-5 מנות

לשפונדרה צלויה בתנור

1 ק״ג בשר שפונדרה

2 בצלים חתוכים גס

2 גזרים חתוכים גס

1 שורש סלרי

1 שורש פטרוזיליה

3 פלפל אנגלי

3 עלי דפנה

2 ליטר ציר ירקות או מים לכיסוי

1 כף מלח ים אטלנטי

לירקות שורש מקורמלים

4 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות

2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות

4 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות

4 שיני שום פרוסות

1 כרישה חתוכה לקוביות קטנות (רק החלק הלבן)

½ כפית מלח

1 כף דבש תמרים

½ כוס שמן זית

להכנת פיתות

5 פיתות חצויות – עדיפות לפיתות עבודת יד

5 כפות אריסה מתוקה

5 כפות שמן למריחה

אופן ההכנה

הכנת שפונדרה

מחממים מחבת וצורבים את הבשר.

מעבירים לתבנית גבוהה ורחבה.

מוסיפים את הירקות: בצל, גזר, סלרי, עלי דפנה, פלפל אנגלי.

מוסיפים נוזלים לכיסוי.

מכסים את התבנית היטב בנייר אלומיניום. מכניסים לתנור שחומם ל -150 מעלות למשך כ-4 שעות.

מוציאים, שולפים את הבשר מהנוזל ומפוררים עם הידיים לרצועות דקיקות.

הכנת ירקות השורש

שמים את כל הרכיבים במחבת רחבה על אש בינונית במשך 25 דקות עד לקרמול.

מערבבים בכל 5 דקות.

מוסיפים את הבשר לירקות שורש ומערבבים היטב.

הכנת מילוי לפיתות

בכל חצי פיתה מורחים חצי כף אריסה מתוקה.

ממלאים את הפיתה כך שכל הבשר יהיה בשכבה אחידה.

מברישים את הפיתה מבחוץ בשמן זית.

צולים במנגל פתוח או גריל (כדי שהחום הגבוה לא ישרוף את הפיתה) – כ-5 דקות מכל צד עד שהפיתה פריכה.

לחילופין צולים במחבת פסים על אש בינונית.

הגשה

מגישים עם טחינה וסחוג ירוק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר