fbpx

פארנסיפ וירקות מזוגגים בתנור

מצרכים:8 פארסניפ בינוניים קלופים 8 גזרים בינוניים קלופים 15 יחידות דלעת (קוביות גדולות ומוארכות) רבע כפית מלח 3 כפות שמן זית רבע כוס סוכר דמררה 2 כפות טימין קצוצה 2 כפות פטרוזיליה קצוצה פלפל שחור טחון גס אופן ההכנה:להכין תנור ל180- מעלות.חותכים את הגזר ואת הפארסניפ לקוביות מוארכות. חולטים את הפארסניפ ואת הגזר בסיר מים רותחים במשך כ-4 דקות ומסננים. מכניסים את הפארסניפ ואת הגזר לקערה שטוחה המתאימה לאפיה ומוסיפים פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור, טימין ושמן זית. מערבבים היטב ומכסים בנייר אלומיניום. מכניסים לתנור ל-30 דקות. מוציאים את הקערה ומוסיפים את הדלעת. מערבבים, מכסים ומחזירים לתנור ל- 20 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומחממים אותו ל-230 מעלות. מוסיפים את הסוכר לירקות ומערבבים היטב. מכניסים לתנור ללא כיסוי ל-20 דקות בערך, או עד להתרככות הירקות. אפשרויות נוספות:1. בשלב האחרון של האפייה ניתן להוסיף, במקום סוכר, 4 שיני שום, 2 כפות בלסמי, ענף רוזמרין,ו- 2 ענפי טימין, ולהכניס לתנור. כאשר הירקות התרככו מוסיפים 2 קוביות חמאה ואופים 2 דקות נוספות. מפזרים מעט מלח גס ומגישים.2. לנוסח סיני: בשלב האחרון של האפייה מורידים את כמות הסוכר לכף אחת, מוסיפים 2 כפות סויה, 2 שיני שום קצוצות, 1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק, ו- 2 כפות בצל ירוק קצוץ דק. מערבבים ומפזרים על הירקות. כאשר הירקות רכים מוציאים מהתנור ומזלפים מעט שמן שומשום.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים:
8 פארסניפ בינוניים קלופים
8 גזרים בינוניים קלופים
15 יחידות דלעת (קוביות גדולות ומוארכות)
רבע כפית מלח
3 כפות שמן זית
רבע כוס סוכר דמררה
2 כפות טימין קצוצה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
פלפל שחור טחון גס

אופן ההכנה:
להכין תנור ל180- מעלות.
חותכים את הגזר ואת הפארסניפ לקוביות מוארכות. חולטים את הפארסניפ ואת הגזר בסיר מים רותחים במשך כ-4 דקות ומסננים. מכניסים את הפארסניפ ואת הגזר לקערה שטוחה המתאימה לאפיה
ומוסיפים פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור, טימין ושמן זית. מערבבים היטב ומכסים בנייר אלומיניום. מכניסים לתנור ל-30 דקות.
מוציאים את הקערה ומוסיפים את הדלעת. מערבבים, מכסים ומחזירים לתנור ל- 20 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומחממים אותו ל-230 מעלות. מוסיפים את הסוכר לירקות ומערבבים היטב. מכניסים לתנור ללא כיסוי ל-20 דקות בערך, או עד להתרככות הירקות.

אפשרויות נוספות:
1. בשלב האחרון של האפייה ניתן להוסיף, במקום סוכר, 4 שיני שום, 2 כפות בלסמי, ענף רוזמרין,ו- 2 ענפי טימין, ולהכניס לתנור. כאשר הירקות התרככו מוסיפים 2 קוביות חמאה ואופים 2 דקות נוספות. מפזרים מעט מלח גס ומגישים.
2. לנוסח סיני: בשלב האחרון של האפייה מורידים את כמות הסוכר לכף אחת, מוסיפים 2 כפות סויה, 2 שיני שום קצוצות, 1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק, ו- 2 כפות בצל ירוק קצוץ דק. מערבבים ומפזרים על הירקות. כאשר הירקות רכים מוציאים מהתנור ומזלפים מעט שמן שומשום.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר