החומרים:
1 חבילה פסטה פוזילי
1/2 כרוב בינוני
4 שיני שום פרוסות
6 עגבניות מיובשות
4 כפות שמן זית
1 כף רסק עגבניות
1/3 כפית פלפל צ'ילי גרוס
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
חותכים את הכרוב לרצועות ומטגנים בשמן הזית.
מוסיפים את פרוסות השום ואת העגבניות המיובשות, חתוכות לרצועות דקות.
ממשיכים לבשל את הרוטב במשך 3 דקות נוספים. ממליחים ומפלפלים ומוסיפים כף אחת של רסק עגבניות.
בסיר גדול עם מים רותחים מומלחים, מבשלים את הפוזילי אל דנטה (כ-10 עד 12 דקות).
לוקחים חצי כוס מהמים שבהם בושלה הפסטה, מוסיפים את חצי כוס המים לרוטב.
מסננים את הפסטה מהמים ומעבירים לקערה.
שופכים מעל את הרוטב, מערבבים ומגישים מייד.
ג'אקומו – יעקב פיאלקוב, www.giacommo.net.