פטריות אנוקי מוקפצות עם עוף גזר ואפונה סינית

 

חומרים ל- 4-5 מנות:
3 כפות שמן זית או שמן קנולה
2 כפות שמן סומסום
6 שיני שום כתושות
3 כפות ג'ינג'ר טרי מקולף ומגורר דק
200 גר' פטריות אנוקי טריות מופרדות
2 כוסות גזר חתוך לרצועות דקות
1 בצל גדול או 3 בצלצלי שאלוט
600 גרם חזה עוף או פרגיות חתוך לרצועות
חצי כוס רוטב סויה
300 גרם אפונה סינית או אפונה קפואה
כוס וחצי בצל ירוק פרוס דק (רק החלק הירוק)
רוטב צ'ילי מתוק לפי הטעם

אופן ההכנה:
לחמם שמן במחבת טפלון גדולה, על אש בינונית-גבוהה, להוסיף את השום והג'ינגר ולהקפיץ כ- 30 שניות.
להוסיף את הגזר והבצל ולהקפיץ 2 דקות נוספות.
להוסיף את העוף ולהקפיץ 2 דקות.
להוסיף את רוטב הסויה ולבשל 2 דקות, לבחוש מידי פעם.
להוסיף את האפונה, להקפיץ 3 דקות.
לבסוף להניח את פטריות האנוקי המופרדות מעל התבשיל, לכסות את המחבת ולבשל 3 דקות נוספות.
להוריד את המחבת מהאש. לפזר מעל את הבצל הירוק, לתבל ברוטב צ'ילי מתוק לפי הטעם.

הגשה:
להגיש על אורז או אטריות אורז.


הצעת גיוון:
אפשר להחליף את העוף ברצועות דקות של בקר או הודו.

הצעת גיוון לצמחונים:
350 גר' טופו מוצק חתוך לקוביות (במקום העוף או הבשר),
הגדילו את כמות רוטב סויה ל- 2/3 כוס.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה