פילאף גזר

מצרכים ל-6 מנות2 כוסות אורז ארוך2 כוסות גזר מגורר75 גרם חמאה (או מרגרינה בטעם חמאה)1 בצל קצוץ1 פלפל אדום חתוך לקוביות3 וחצי כוסות מרק עוף צח חם מאוד1 כפית סוכרמלח פלפל שחוראופן ההכנה1. מחממים את החמאה במחבת גדולה וכבדה עם דפנות גבוהות. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב. מוסיפים את הפלפל האדום והגזר ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם חמש דקות נוספות.2. מוסיפים את האורז ומטגנים 2 – 3 דקות נוספות. יוצקים את המרק, מוספים סוכר, מלח ופלפל ומנמיכים את האש.3. מכסים ומבשלים 30 דקות על אש קטנה. מסירים מהאש ומשאירים עם מכסה סגור 10 דקות נוספות.4. מסירים את המכסה והופכים על צלחת הגשה. אם רוצים, אפשר לבשל את הפילאף בסיר פלא ולקבל כתר של אורז

מצרכים ל-6 מנות
2 כוסות אורז ארוך
2 כוסות גזר מגורר
75 גרם חמאה (או מרגרינה בטעם חמאה)
1 בצל קצוץ
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
3 וחצי כוסות מרק עוף צח חם מאוד
1 כפית סוכר
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה
1. מחממים את החמאה במחבת גדולה וכבדה עם דפנות גבוהות. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב. מוסיפים את הפלפל האדום והגזר ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם חמש דקות נוספות.

2. מוסיפים את האורז ומטגנים 2 – 3 דקות נוספות. יוצקים את המרק, מוספים סוכר, מלח ופלפל ומנמיכים את האש.

3. מכסים ומבשלים 30 דקות על אש קטנה. מסירים מהאש ומשאירים עם מכסה סגור 10 דקות נוספות.

4. מסירים את המכסה והופכים על צלחת הגשה. אם רוצים, אפשר לבשל את הפילאף בסיר פלא ולקבל כתר של אורז

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר