חומרים ל-4-6 סועדים
4-6 פילה סלמון נקי מעצמות – 150-200 גרם כל פילה
1 שקית סלקים מבושלים בוואקום חתוכים לקוביות 2 על 2 ס"מ
1 בצל סגול חתוך לשמיניות לאורכו
1 כף צנוברים קלויים במלח
2 כפות חומץ בלסמי בן 10 שנים
1 מכל שמנת חמוצה 15%
2 כפות חזרת לבנה בחומץ
1 כפית שמיר קצוץ
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
מסדרים בשכבה אחת את הבצל הסגול החתוך בתוך כלי חסין חום גדול.
מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
אופים כ- 30 דקות עד שהבצל חרוך אבל לא שרוף.
מוציאים מהתנור ומכסים את הכלי עם מכסה כדי ליצור אדים. מניחים את הכלי בטמפרטורת החדר ל- 15 דקות.
מוסיפים לבצל את הסלקים והצנוברים.
מוסיפים את הבלסמי המיושן ומערבבים.
מתבלים את הדגים במלח.
מניחים אותם על הירקות עם העור כלפי מעלה.
מכניסים לתנור ל- 15 דקות ללא כיסוי.
בזמן שהדגים בתנור מערבבים יחד את השמנת החמוצה עם החזרת והשמיר ושומרים בצד.
הגשה
כשהדגים מוכנים מגישים למרכז השולחן עם השמנת החמוצה בצד, רצוי עם כוס יין לבן או רוזה צונן.
סניפי רשת Buy the Way: צומת רעננה מרכז, כפר סבא הירוקה, שדה אליעזר בצפון