פלפלים בשלל צבעים – ממולאים

מתכון ל- 4-6 מנותחומרים: 4 פלפלים בצבעים שונים 1 כוס קוסקוס בינוני או מלא – מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"6 כפות בזיליקום, נענע ופטרוזיליה – קצוצים דק1/2 כוס עדשים ירוקים מבושלים ומסוננים 1 בצל ירוק קצוץ דק1 בצל סגול קצוץ דק3/4 כוס צנוברים קלויים1/4 כפית קינמוןמלח ופלפל שחור, לפי הטעםלרוטב:2 כפות שמן זית2 בצלים סגולים קצוצים דק5 שיני שום1 כף כמון1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות2 כפות סילאן1 כוס מים1/2 כף פפריקה1 כף רוטב צ'ילי מתוקמלח ופלפל, לפי הטעם2 דבלים קצוצות2 כפות צימוקים בהירים2 כפות חמוציות מיובשות1 גבעול נענע שלם אופן ההכנה:מסירים את כיפת הפלפלים ומנקים מגרעינים. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן שעל האריזה – להכנה במיקרוגל, ומניחים בקערה רחבה. מוסיפים לקערה בזיליקום, נענע, פטרוזיליה, עדשים, בצל ירוק וסגול, צנוברים ותבלינים, ומערבבים. ממלאים את הפלפלים במלית ומהדקים היטב. הכנת הרוטב:מחממים שמן זית בסיר ומזהיבים את הבצל. מוסיפים שום ומטגנים כמה שניות.מוסיפים את הכמון, העגבניות המרוסקות, הסילאן, המים, הפפריקה, הצ'ילי והמלח והפלפל.מבשלים על אש קטנה כ-10 דקות.בישול הפלפלים:יוצקים כ-1/3 מהרוטב לתחתית סיר גדול ורחב. מסדרים בסיר את הפלפלים הממולאים, צמודים זה לזה. יוצקים מסביב עוד 1/3 מהרוטב.מרתיחים ומבשלים מכוסה על אש קטנה במשך 35 דקות.מוסיפים את יתרת רוטב.מפזרים מעל את הפירות היבשים וגבעול הנענע.מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות.פסקל פרץ-רובין היא עיתונאית אוכל ומחברת ספרי בישול   סטיילינג וצילום: לירון אלמוג

מתכון ל- 4-6 מנות

חומרים:
4 פלפלים בצבעים שונים
1 כוס קוסקוס בינוני או מלא – מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
6 כפות בזיליקום, נענע ופטרוזיליה – קצוצים דק
1/2 כוס עדשים ירוקים מבושלים ומסוננים
1 בצל ירוק קצוץ דק
1 בצל סגול קצוץ דק
3/4 כוס צנוברים קלויים
1/4 כפית קינמון
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

לרוטב:
2 כפות שמן זית
2 בצלים סגולים קצוצים דק
5 שיני שום
1 כף כמון
1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
2 כפות סילאן
1 כוס מים
1/2 כף פפריקה
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
מלח ופלפל, לפי הטעם
2 דבלים קצוצות
2 כפות צימוקים בהירים
2 כפות חמוציות מיובשות
1 גבעול נענע שלם

אופן ההכנה:
מסירים את כיפת הפלפלים ומנקים מגרעינים.
מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן שעל האריזה – להכנה במיקרוגל, ומניחים בקערה רחבה.
מוסיפים לקערה בזיליקום, נענע, פטרוזיליה, עדשים, בצל ירוק וסגול, צנוברים ותבלינים, ומערבבים.
ממלאים את הפלפלים במלית ומהדקים היטב.

הכנת הרוטב:
מחממים שמן זית בסיר ומזהיבים את הבצל.
מוסיפים שום ומטגנים כמה שניות.
מוסיפים את הכמון, העגבניות המרוסקות, הסילאן, המים, הפפריקה, הצ'ילי והמלח והפלפל.
מבשלים על אש קטנה כ-10 דקות.

בישול הפלפלים:
יוצקים כ-1/3 מהרוטב לתחתית סיר גדול ורחב.
מסדרים בסיר את הפלפלים הממולאים, צמודים זה לזה.
יוצקים מסביב עוד 1/3 מהרוטב.
מרתיחים ומבשלים מכוסה על אש קטנה במשך 35 דקות.
מוסיפים את יתרת רוטב.
מפזרים מעל את הפירות היבשים וגבעול הנענע.
מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות.

פסקל פרץ-רובין היא עיתונאית אוכל ומחברת ספרי בישול

 

סטיילינג וצילום: לירון אלמוג

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר