פסטה בולונז

מתכון של השף ירון שנבל לקופינאס – ביסטרו ים תיכוני בצור משה

מוסיפים את היין האדום עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי מהכמות. צילום רוני נחמד

מצרכים ל-5 מנות

1 ק"ג בשר טחון טרי

1 בצל קצוץ דק

1 גזר מגורד

1 גבעול או מקל סלרי

6 שיני שום כתושות

6 גבעולי טימין

קופסת רסק עגבניות 200 גרם מאיכות טובה

½ ק"ג עגבניות באיכות טובה

150 מ"ל יין אדום יבש

50 מ"ל שמן זית

6 גרם מלח

פלפל שחור לפי הטעם

500-600 גרם פסטה איכותית – לבשל לפי הוראות יצרן

צילום רוני נחמד
צילום רוני נחמד

אופן ההכנה

בסיר מטגנים בשמן את הבשר הטחון כ- 15 דקות בחום גבוה עד שכל הנוזלים מתאדים.

מוציאים את הבשר החוצה לקערה נפרדת.

מטגנים את הירקות בשארית השמן כ-10 דקות בחום נמוך עד שמתרככים.

מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים 2 דקות נוספות.

מוסיפים את היין האדום עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי מהכמות.

מוסיפים עגבניות מרוסקות, כוס מים, בשר, מלח, פלפל וטימין.

מביאים לרתיחה.

מבשלים שעתיים – שלוש כדי שהטעמים יתמזגו.

ניתן לשמור את תערובת הבשר המוכנה מספר ימים במקרר.

הגשה

לערבב הפסטה עם הבולונז ולהגיש, או להניח פסטה ומעליה התערובת.

המלצת השף

אפשר להוסיף צ'ילי ולקשט בעלי בזיליקום וגבינת פרמז'ן.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה