החומרים :
½ ק"ג פסטה פנה – מבית ברילה
½ חציל (או חציל קטן)
100 גר' חמאה
2 שמנת מתוקה
1 גבינת פרמזן (מגוררת)
½ כוס בזיליקום קצוץ
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה :
לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן, לסנן ולזלוף מעט שמן (למנוע הידבקות)
לחתוך את החציל לקוביות ולטגן בחמאה כ 3-4 דקות עד להזהבה קלה.
להוסיף את 2 השמנת, השום והתבלינים ולבשל כ 2-3 דקות עד לבעבוע הרוטב.
מוסיפים את גבינת הפרמזן המגוררת ומבשלים לעוד כדקה תוך כדי ערבוב מתמיד.
מוסיפים הרוטב לפסטה, מערבבים ומגישים.